• Άμεση έκτακτη επιχορήγηση για το σχολικό προϋπολογισμό.

  « Άμεση έκτακτη επιχορήγηση για το σχολικό προϋπολογισμό

            Το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του»

            Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα σχολεία είναι μεγάλα και κυρίως οικονομικά. Αυτά τα προβλήματα η Πολιτεία οφείλει να τα μετριάσει κι όχι να τα διπλασιάζει.

           Η σημαντική αύξηση της μισθοδοσίας των καθαριστριών των σχολείων, είναι αφ΄ ενός μια σπουδαία κίνηση για το κλάδο των εργαζομένων, αφ΄ ετέρου όμως πρόκειται για ένα δυσβάσταχτο επιπλέον έξοδο το οποίο δεν αντέχει ο προϋπολογισμός των σχολικών επιτροπών και κατ΄ επέκταση των Δήμων, αφού από την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκταμιεύεται το συγκεκριμένο ποσό.

          Για το θέμα αυτό  ο βουλευτής β΄ Πειραιά κατέθεσε στη Βουλή και προς την Υπουργό Παιδείας,  ερώτηση έτσι ώστε να βρεθεί μια λύση που θα αποσυμφορήσει το οικονομικό πρόβλημα που προέκυψε υποστηρίζοντας ότι

        «μέχρι σήμερα οι δαπάνες μισθοδοσίας δεν αντιμετωπίζονται από το υπουργείο , με ειδικό κονδύλι, αλλά πληρώνονται από τις σχολικές επιτροπές. Επειδή όμως η μισθοδοσία των εν λόγω καθαριστριών είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από το παρελθόν όταν εργάζονταν με μίσθωση έργου, οι σχολικές επιτροπές και κατ΄ επέκταση οι Δήμοι, αδυνατούν να καλύψουν αυτή τη δαπάνη. Με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα και για τα -ούτως ή άλλως- πενιχρά οικονομικά των δήμων και για την καθαριότητα των σχολείων και για τη μισθοδοσία του προσωπικού».

         Ρωτά λοιπόν την Υπουργό ο Βουλευτής, πότε θα ρυθμιστεί το συγκεκριμένο θέμα, τι μέτρα θα ληφθούν κι αν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να αποκαταστήσει το πρόβλημα με έκτακτη επιχορήγηση.