• Αθλητισμός και αγώνες είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο

    Με αφορμή τα 14 χρόνια από το θάνατο της γυναίκας Πολιτικού που τίμησε τόσο τον πολιτισμό όσο και τον αθλητισμό, της Μελίνας Μερκούρη, ο τομέας αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ διοργάνωσε εκδήλωση-συζήτηση για τον αθλητισμό, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού «Μελίνα Μερκούρη».

    Η επιλογή του χώρου  που φυσικά, δεν ήταν τυχαία πλαισιώθηκε από όλη την ομάδα του ΠΑΣΟΚ για τον αθλητισμό, με τους Δ. Λιντζέρη  εισηγητή Κοινοβουλευτικού Τομέα Αθλητισμού, Άννα Διαμαντοπούλου, υπεύθυνη τομέα Παιδείας του πολιτικού συντονιστικού οργάνου, Χρ. Αηδόνη, υπεύθυνου δικτύου αθλητισμού ΚΟΕΣ, Σ. Σακοράφα, αναπληρώτρια εισηγήτρια ΚΤΕ Αθλητισμού.

    «Για το ΠΑΣΟΚ ο πολιτισμός είναι ένα σύνολο εννοιών που προωθούν τον άνθρωπο στην εξέλιξη. Μια σημαντική δραστηριότητα για αυτή την προώθηση είναι ο αθλητισμός. Υπ΄αυτή την έννοια ο αθλητισμός είναι πολιτισμός.

          Στην ουσία ο αθλητισμός κι οι αθλητικοί  αγώνες είναι σφιχτοδεμένοι με την αγωγή των νέων και την κοινωνική ζωή. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο» είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο κ. Λιντζέρης ενώ  τόνισε ότι στις μέρες μας « σε παγκόσμια κλίμακα έχει περιπέσει σε εμπορευματοποίηση. Το ευ αγωνίζεσθαι υποχωρεί. Το ίδιο και η ευγενής άμιλλα. Αντιθέτως κινούμαστε στη σφαίρα του ντόπινγκ. Ο αθλητισμός κινείται σε αντίθετα κατεύθυνση από το ελληνικό ιδεώδες».

        Σύμφωνα με το βουλευτή β΄ Πειραιά, το ΠΑΣΟΚ είναι περήφανο γιατί στην κυβερνητική του θητεία έπραξε πολλά. Δημιούργησε αθλητικό κίνημα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τα δεκάδες μετάλλια, οι πορείες των εθνικών ομάδων , οι εκατοντάδες αθλητικές υποδομές σε όλη τη χώρα είναι προϊόν της πολιτικής του κόμματος, ενώ παράλληλα παραδέχτηκε ότι ο Πειραιάς στο ζήτημα των αθλητικών υποδομών έχει μείνει πίσω.

        Αναφερόμενος στους ερασιτέχνες αθλητές, στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που ασχολούνται με ατομικά ή ομαδικά αθλήματα, υποστήριξε πως συχνά επιτελείται σημαντικό αθλητικό και κοινωνικό έργο, αφού οι περισσότεροι ενεργούν από περίσσεια ψυχής, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και στην ουσία έχουν ρόλο παιδαγωγού. Άλλωστε οι νέοι που ασχολούνται με τον αθλητισμό έχουν τα μικρότερα ποσοστά σχέσεις ή εξάρτησης με ναρκωτικά κι άλλες ζημιογόνες συνήθειες.

        Από την ομιλία του δεν μπορούσε βέβαια να λείψει η αναφορά στη Μελίνα Μερκούρη για την οποία, θύμισε πως το όραμα της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν όπως έλεγε η ίδια μια χρυσή ευκαιρία να στεριώσουμε μέσα μας, να ανακαλύψουμε καινούριες αξίες σαν έθνος , σαν χώρα.

        Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες στο χώρο του αθλητισμού , τόσο σαν εισηγητής ΚΤΕ αθλητισμού όσο και σαν απλός πολίτης, διευκρίνισε πως από την πρώτη στιγμή της εκλογής του έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για τη δημιουργία δικτύου αθλητικών εγκαταστάσεων στον ευρύτερο Πειραιά, σε συνεργασία  με τους Δήμους, τη Νομαρχία και τις αθλητικές ενώσεις, κάτι που έμεινε στο κενό μετά τον αθλητική υποβάθμιση που έχει επιβάλει στη χώρα η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

        Στη εκδήλωση παρευρέθηκαν Δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι της β΄ Πειραιά, αθλητικοί σύλλογοι και οργανώσεις.

    03/03/2008