• ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

  ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ

  ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Β” ΠΕΙΡΑΙΑ

   

  ΕΡΩΤΗΣΗ

   

  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΓΕΩΡΓΙΑΣ

  ΘΕΜΑ : ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

   

  Στην ευρεία περιοχή του Πειραιά, μια πυκνοκατοικημένη περιοχή όπου διαμένουν πάνω από 700.000 κάτοικοι, παρουσιάζεται με ιδιαίτερη οξύτητα το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, κυρίως σκύλων. Είναι συνηθισμένο θέαμα, αγέλες ή μεμονωμένα ζώα, να περιφέρονται στους δρόμους και στις πλατείες, ισχνά και άρρωστα τα περισσότερα, να προσπαθούν να διατραφούν από οικιακά απορρίμματα ή να αφήνουν την τελευταία τους πνοή στους δρόμους κάτω από τις ρόδες των διερχομένων αυτοκινήτων. Από πρόχειρους υπολογισμούς ο πληθυσμός τους στην περιοχή ανέρχεται σε 2.500 περίπου. Το πρόβλημα αυτό με προφανείς επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και την αισθητική των πολιτών, πρέπει να αντιμετωπιστεί με σύγχρονη αντίληψη και ευαισθησία.

  Η Κυβέρνηση αντιδρώντας θετικά και επιδιώκοντας να λύσει το πρόβλημα ενέκρινε πρόγραμμα ύψους 100 εκατομμυρίων δρχ. (μέσω του ΕΠΤΑ) για τη δημιουργία διαδημοτικού κυνοκομείου. Ήδη έχει βρεθεί χώρος 10  στρεμμάτων στο όρος Αιγάλεω. Είναι προφανές ότι απαιτούνται και άλλα οικονομικά, λειτουργικά και θεσμικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Μέτρα που αφορούν την ενημέρωση του κοινού, τον εξοπλισμό, τη λειτουργία και στελέχωση του κυνοκομείου, τη συλλογή, μεταφορά, στείρωση, περίθαλψη και γενικότερη μέριμνα των ζώων.

   

  ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  Συνεχίζοντας και επεκτείνοντας τη θετική κυβερνητική πολιτική :

  • 1) Τι επιπλέον μέτρα θα λάβει για την οριστική εξάλειψη του φαινομένου καθώς και των αιτιών που το προκαλούν, με δεδομένη την εμπειρία άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • 2) Με ποιον τρόπο θα εδραιωθεί η μόνιμη και αποδοτική συνεργασία του κράτους με το Σύνδεσμο δήμων Πειραιά για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος .

   

   

  Ημερομηνία :    03/07/2001                                                        Υπογραφή