• Απουσία των Ελλήνων Βουλευτών από τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης

  Προς: τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αντ.Σαμαρά

  ΘΕΜΑ : Απουσία των Ελλήνων Βουλευτών από τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης

   

  Κύριε Υπουργέ,

  Το Σαββάτο 20 Ιουνίου έλαβαν χώρα τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, έργο σπουδαίο, οικουμενικής εμβέλειας, έργο αναφοράς της κορυφαίας στιγμής του Ελληνικού Πολιτισμού. Ο ιερός βράχος της Ακρόπολης υμνεί, συμβολίζει και ακτινοβολεί την ουσία του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, τη Δημοκρατία, τη Γνώση, την Αισθητική που αποτελούν και πανανθρώπινες αξίες.

  Όμως, από την τελετή των εγκαινίων απουσίαζε η σημερινή έκφραση της Ελληνικής Δημοκρατίας, απουσίαζαν οι αιρετοί εκπρόσωποι του λαού στο Κοινοβούλιο. Η απουσία αυτή, αναδεικνύει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται και αξιολογεί η Κυβέρνηση τη σημερινή Δημοκρατία και τους θεσμούς της.

  Η προσβολή αυτή δεν αίρεται με την ξενάγηση των Βουλευτών που οργανώθηκε για άλλη ημέρα από τον Πρόεδρο της Βουλής σε συνεννόηση με τον Υπουργό Πολιτισμού, αφού το ζήτημα δεν είναι η ειδική αντιμετώπιση τους σε σχέση με τους πολίτες, αλλά η θεσμική απουσία του Κοινοβουλίου από μια ιστορική στιγμή.

  Ακόμα προκύπτει το εύλογο ενδιαφέρον να εξηγηθούν τα κριτήρια με τα οποία ιεραρχήθηκαν και αξιολογήθηκαν αξίες, θεσμοί και πρόσωπα, καθώς και οι ιδιότητες και οι λόγοι για τους οποίους εκλήθησαν το σύνολο των προσκεκλημένων.

  Κύριε Υπουργέ,

  Αρκετές ημέρες μετά το πέρας των εγκαινίων, απομακρυνόμενου του κινδύνου να θεωρηθεί ότι η ερώτησή μου είναι δυνατόν να επηρεάσει το απαραίτητο για μια τέτοια διοργάνωση, κλίμα εθνικής ενότητας και ευαισθησίας,

  Παρακαλώ  να μου απαντήσετε συγκεκριμένα και να μου καταθέσετε αναλυτικά τα αιτούμενα στοιχεία.

  • 1. Ποιος είναι ο ακριβής κατάλογος των προσκεκλημένων, Ελλήνων και ξένων, οι ιδιότητές τους και οι λόγοι για τους οποίους εκλήθησαν;
  • 2. Ποιοι ήταν υπεύθυνοι για την σύνταξη του καταλόγου των προσκεκλημένων;
  • 3. Ποιο πρωτόκολλο τηρήθηκε για τη χωροθεσία των προσκεκλημένων στην αίθουσα;
  • 4. Ποιοι προσκεκλημένοι δεν προσήλθαν και ποιους λόγους προέβαλαν για την απουσία τους;

  25-6-2009

  Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ