• Η Β΄ Πειραιά στο στόχαστρο της ρύπανσης –η Πολιτεία αδιαφορεί

    «Η Β΄ Πειραιά στο στόχαστρο της ρύπανσης -η Πολιτεία αδιαφορεί»

                                         Η δεδομένη ατμοσφαιρική ρύπανση των μεγαλουπόλεων,συν την ανυπαρξία χώρων πρασίνου, συν την κακή εκ των πραγμάτων διαχείριση των απορριμμάτων ( απεργίες στις χωματερές,  απεργίες στους δήμους κ.ά), συν τις βιομηχανικές ζώνες που βρίσκονται τριγύρω και περικυκλώνουν την Περιφέρεια καισυν το μεγάλο αποκλειστικό πρόβλημα της β΄ Πειραιά, που λέγεται Ψυτάλλεια, φτάνουμε σε ένα και μοναδικό αποτέλεσμα. Στην Ασφυξία.

                                      Μια ολόκληρη Περιφέρεια ασφυκτιά κάτω από τους μιαρούς νόμους της μόλυνσης και η Πολιτεία αδιαφορεί και κοιμάται στα Βόρεια Προάστια, που εξασφαλίζουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για πλούσιους και προύχοντες.

                                    Οι κάτοικοι των νοτιοδυτικών συνοικιών υπομένουν την υποβάθμισή τους σαν μοίρα που δεν αλλάζει, αφού έτσι ή αλλιώς η διαμαρτυρία  τους δε μπορεί  να μετριάσει το δηλητήριο που εισπνέουν καθημερινά.

                                   Είναι λοιπόν καιρός το ΥΠΕΧΩΔΕ να δώσει βήμα ανάπτυξης και στη συγκεκριμένη Περιφέρεια, άσχετα με τον αν η πλειοψηφία των ψηφοφόρων στηρίζει ή όχι την παρούσα Κυβέρνηση και  να δώσει  και  προτεραιότητα  στο δύσοσμο κεφάλαιο της Ψυτάλλειας, κάνοντας έργα για  καθαρότερο αέρα και θάλασσα. Αυτό θα είναι η μικρότερη αλλά σημαντική συμβολή του Κράτους στη Β΄ Πειραιά…επί του παρόντος.