• ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ – Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ 04-06-2019

    Ο εξοβελισμός του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι συνειδητή πολιτική επιλογή της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ. Αναμφίβολα, ήταν μια προμελετημένη ενέργεια, σε προεπιλεγμένο χρόνο. Όσοι γνωρίζουν τις αθέατες πλευρές των εσωτερικών διεργασιών,  εύκολα αντιλαμβάνονται πού αποσκοπούσε.

    Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχει καταγραφεί ως μια προοδευτική προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους, αξιοπιστίας και ικανότητας. Ενσαρκώνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή στρατηγική για να βγει η Ελλάδα από την παραγωγική, οικονομική και αναπτυξιακή υστέρηση. Στις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα προέταξε το εθνικό συμφέρον, αδιαφορώντας για το προσωπικό του.

    Εκπροσωπώντας τις μεταρρυθμιστικές και εκσυγχρονιστικές δυνάμεις, ήταν αναμενόμενο να στοχοποιηθεί από τους ποικιλώνυμες λαϊκιστές. Δεν είναι τυχαίο το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας έχουν στραφεί επανειλημμένως εναντίον του, ο δε κ. Σκουρλέτης μίλησε ανενδοίαστα για «βαρίδια που κάνουν αδύνατη τη συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ». Χωρίς καμιά αναστολή ζήτησαν την απομάκρυνσή του, προκειμένου να ανοίξουν οι δρόμοι επικοινωνίας με το ΚΙΝΑΛ.

    Φαίνεται πλέον καθαρά ότι η κυρία Γεννηματά εκτέλεσε συμβόλαιο θανάτου. Η αλόγιστη επιλογή της το επιβεβαιώνει. Είναι η πρώτη και καθοριστική πράξη για να στηθούν οι γέφυρες σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κοινή επιδίωξη είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την πραγματική διεύρυνση της αποκαλούμενης «προοδευτικής συμμαχίας».

    Η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ ούτε θέλει ούτε μπορεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη ανασύστασης της δημοκρατικής παράταξης. Χωρίς το απαιτούμενο πολιτικό βάθος, χωρίς ιστορική συνείδηση, χωρίς μνήμη και ευθύνη, επιδιώκει τη χειραγώγηση και τον προσωπικό έλεγχο των δυνάμεων του Κινήματος Αλλαγής, μετατρέποντάς το σε ένα ιδιότυπο ιδιωτικό κόμμα. Η απομάκρυνση του Ευάγγελου Βενιζέλου, αυτό τον σκοπό εξυπηρετεί.