• Το οικόπεδο Δηλαβέρη ανήκει στη Νίκαια

   «Tο οικόπεδο Δηλαβέρη ανήκει στη Νίκαια»

   

  Η β΄ Πειραιά ασφυκτιά από το τσιμέντο κι από την έλλειψη  ελεύθερων χώρων που θα μπορούσαν να δώσουν μιαν ανάσα  στην περιφέρεια.

                        Ανύπαρκτα τα οικόπεδα που μπορούν αξιοποιηθούν, ελάχιστα τα κτίρια που δύναται να γκρεμιστούν για να δώσουν τόπο σε κάποιο χώρο ζωής.

   

  Και το χειρότερο η Πολιτεία αντί να ψάχνει και να αναζητά η ίδια λύσεις, κάτι το οποίο δεν γίνεται, αγνοεί ή και απορρίπτει ακόμη και τις προτάσεις που δίνουν οι τοπικές κοινωνίες, η τοπική αυτοδιοίκηση, στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός καλύτερου τρόπου διαβίωσης.

   

  Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Δήμου Νικαίας, που ζητά από το ΥΠΕΧΩΔΕ την παραχώρηση του οικοπέδου Δηλαβέρη (πίσω από το Γενικό Κρατικό) με σκοπό την αξιοποίησή του προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

   

  Όπως έγινε μάλιστα γνωστό, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείουδεν αρνήθηκε αλλά απαξίωσε να δει την αντιπροσωπεία του Δήμου και φορέων της πόλης, έτσι ώστε οι ίδιοι να μπορέσουν να διαπραγματευτούν τη διεκδίκησή τους παρουσιάζοντας τα επιχειρήματά τους.

  Η απαράδεκτη στάση από πλευράς Κυβέρνησης για το συγκεκριμένο θέμα, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά  την πεποίθηση των πολιτών της β΄ Πειραιά ότι αντιμετωπίζονται ως πολίτες β΄ κατηγορίας. Και αυτό πρέπει πλέον να σταματήσει.

  Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι και με τίποτα κάποιοι πιο ίσοι από τους άλλους…

  Η Νέα Δημοκρατία έχει υποχρέωση να ενσκήψει πάνω στα προβλήματα του κόσμου, σ ΄όποια περιφέρεια κι αν ανήκει και με σχεδιασμό και πράξη να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής.

  11/07/2007