• Αντί Μηνύματος ….

  Αντί μηνύματος ….

             Αντί μηνύματος για τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου, αντί για λόγια που έχουν κατ΄ επανάληψη ειπωθεί κι από πολλούς κι ίσως έχουν ξεθωριάσει , αυτή τη χρονιά θα ήθελα να ταχθώ υπέρ των θέσεων ενός δημοσιογράφου, οι απόψεις του οποίου έθεσαν την επέτειο σε άλλη βάση.

           Το άρθρο του  με τίτλο «το βιβλίο της ιστορίας», θα έπρεπε όλους  να μας προβληματίσει, αφού απευθύνεται εμμέσως πλην σαφώς σε όλο το Κοινοβούλιο, με μια πολύ σωστή παρατήρηση.

           Τι ωφελούν οι πορείες στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, οι καταθέσεις στεφάνων, οι εκδηλώσεις, τα συνθήματα και τα τραγούδια, αν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου δεν έχουν καταχωρηθεί επίσημα στην ιστορία μας, αν τα σχολικά βιβλία τa αγνοούν και δεν τα διδάσκουν στα παιδιά…

          Τι νόημα έχει να γιορτάζουμε, αν κανείς δε γνωρίζει το Διομήδη Κομνηνό, το Γιώργο Σαμούρη, ηρωικές μορφές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κι αν αυτά τα παιδιά δε μνημονεύονται και εξακολουθούν να «πεθαίνουν» στη λήθη μας…

          Ίσως το μήνυμα του Πολυτεχνείου θα πρέπει φέτος να είναι αυτό και μόνο. Η ιστορία είναι το δικαίωμα μας να θυμόμαστε, να τιμούμε, να κρατάμε ζωντανά όλα εκείνα που συνθέτουν την ταυτότητά μας, σαν Έλληνες.

                                                                         Από το Γραφείο Τύπου