• ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΕΚΑΒ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ

  Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Β” ΠΕΙΡΑΙΑ

   

  ΕΡΩΤΗΣΗ

  ΠΡΟΣ: τον κ .Υπουργό  Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

   

  ΘΕΜΑ : ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΕΚΑΒ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

  Κύριε Υπουργέ,

  Στη Σαλαμίνα μέχρι πρόσφατα στάθμευε μονάδα του ΕΚΑΒ. Οι λόγοι που επέβαλαν αυτό είναι η μεγάλη έκταση του νησιού, οι ελλιπείς υποδομές στον τομέα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, η μεγάλη απόσταση από τα νοσοκομεία και ο μεγάλος αριθμός των κατοίκων, ο οποίος πολλαπλασιάζεται τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

  Πρόσφατα η διοίκηση του ΕΚΑΒ αποφάσισε αυτή η μονάδα να μεταφερθεί στο Πέραμα. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την οργή των κατοίκων και τις αντιδράσεις της δημοτικής αρχής του Δήμου Αμπελακίων καθώς και του τοπικού εξωραϊστικού συλλόγου, οι οποίοι απευθύνθηκαν στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να επανορθωθεί το ατόπημα.

  Εις μάτην όμως ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ απαξιεί να επικοινωνήσει καν μαζί τους.

  Έτσι σήμερα το νησί μένει ακάλυπτο από μονάδα του ΕΚΑΒ με άμεσο κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα λόγω καθυστέρησης στην διακομιδή ασθενών. Το όλο θέμα προκαλεί δικαιολογημένη ανησυχία και ανασφάλεια στους κατοίκου.

   

   

  Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Είναι πολιτική της Κυβέρνησης η υγειονομική υποβάθμιση της Σαλαμίνας και η ανεπαρκής κάλυψη στον τομέα της διακομιδής ασθενών;

  2. Η επίλυση αυτού του προβλήματος αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Επιβάλλεται από στοιχειώδη σχεδιασμό υγειονομικής κάλυψης. Τι μέτρα θα λάβετε ώστε να σταθμεύει μονάδα του ΕΚΑΒ στη Σαλαμίνα κάτι που αποτελεί επιτακτικό αίτημα της δημοτικής αρχής και των κοινωνικών φορέων;

   

   

  18-11-2005   

                                                 

                                                              Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

                                                              ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ