• Δικαιοσύνη: «εγκληματική» εξ αμελείας…

  Δικαιοσύνη: «εγκληματική» εξ αμελείας…

                             Η τραγική είδηση ότι τρεις άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί μέσα στο κελί τους, στην 4η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού  από ανεξήγητη, μέχρι στιγμής, πυρκαγιά, την προηγούμενη εβδομάδα,  ανάγκασε το βουλευτή Δ.Λιντζέρη να ανατρέξει σε παλαιότερη αλλά προφητική  παρέμβαση του στη Βουλή για αυτό το θέμα.

                            Για την ακρίβεια δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος, από την μέρα που ο Δ. Λιντζέρης, κτύπησε καμπανάκι κινδύνου στον αρμόδιο Υπουργό της Νέας Δημοκρατίας,  υποστηρίζοντας ότι :

                          «αποτελεί θέμα επείγουσας αντιμετώπισης ο εκσυγχρονισμός των σωφρονιστικών καταστημάτων. Όπως επίσης και η απομάκρυνση όσων λειτουργούν εντός του οικιστικού ιστού των πόλεων.

                            Το πρόβλημα εμφανίζεται με μεγαλύτερη οξύτητα στις φυλακές Κορυδαλλού, οι οποίες βρίσκονται στην καρδιά της πόλης και κρατούνται σ΄ αυτέςσχεδόν τριπλάσιοι φυλακισμένοι από όσους επιτρέπεται σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς. Κάτι απάνθρωπο για τους φυλακισμένους που διασύρει διεθνώς τη χώρα μας».

                           Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι επί Ν.Δ. διεκόπη το πρόγραμμα που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση κι αποσκοπούσε στην ανέγερση νέων σωφρονιστικών καταστημάτων ανά την Ελλάδα, με σκοπό τόσο την αποκέντρωσή τους όσο και την αποσυμφόρησή τους.

                                                                           Από το Γραφείο Τύπου