• ΕΓΚΛΗΣΗ – ΜΗΝΥΣΗ 23-02-2018

  Κατέθεσα σήμερα έγκληση – μήνυση για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία μάρτυρα και συκοφαντική δυσφήμηση κατά των «προστατευόμενων» μαρτύρων και των ηθικών αυτουργών τους.

   

  Επιχείρησαν την πολιτική, κοινωνική και ηθική ‘δολοφονία’ μου.

   

  Δύο είναι οι κατευθυντήριες γραμμές των ψευδών και ανήθικων ισχυρισμών τους.

   

  Η πρώτη. Ένας από τους ψευδομάρτυρες επικαλείται ως πηγή του κάποιες αόριστες συζητήσεις ανώτερου στελέχους της Novartis. Και το στέλεχος αυτό το εμφανίζουν να επικαλείται ως δική του πηγή δήθεν φήμες της αγοράς. Είναι κατάδηλο ότι δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη τέτοιοι ισχυρισμοί από κανένα Δικαστήριο, από καμιά έννομη τάξη, στην οποία έχουμε πολιτισμική αναφορά. Και δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν είχα οποιαδήποτε έκνομη ή αθέμιτη σχέση με εκπροσώπους της εταιρίας Novartis ή οποιασδήποτε άλλης φαρμακευτικής εταιρίας.

   

  Η δεύτερη. Ισχυρίζονται οι ψευδομάρτυρες ότι στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων μου, ως Προέδρου του Ε.Ο.Φ., δήθεν προσέφερα παρανόμως εξυπηρετήσεις στη Novartis. Ειδικότερα ότι:

  (α) δήθεν προώθησα και ενέκρινα κλινικές μελέτες της συγκεκριμένης εταιρίας, ενώ παράλληλα δεν προώθησα και δεν ενέκρινα κλινικές μελέτες άλλων εταιριών. Σήμερα με την έγκληση – μήνυσή μου προσκομίζω βεβαίωση της σημερινής Διοίκησης του ΕΟΦ με την οποία καταρρέει παταγωδώς ο κατάδηλα ψευδής ισχυρισμός τους χωρίς καμία επιφύλαξη, ούτε ένα αστερίσκο.

  (β) δήθεν ανακάλεσα πρόστιμο 25.000 ευρώ σε βάρος της  Novartis. Και αυτό ένα χυδαίο και μικρονοϊκό ψεύδος τους. Δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφασή μου. Ούτε ο Πρόεδρος, ούτε το ΔΣ του ΕΟΦ έχει τέτοια αρμοδιότητα. Με απλά λόγια ούτε ανακάλεσα ούτε μπορούσα να ανακαλέσω τέτοια απόφαση.

  (γ) δήθεν κυκλοφόρησαν νέα φάρμακα μόνο της εταιρίας Novartis και όχι ανταγωνιστικών εταιριών. Η αλήθεια είναι και προσκόμισα τα αποδεικτικά στοιχεία ότι εκείνη την περίοδο ο ΕΟΦ πρότεινε προς το Υπουργείο την τιμολόγηση 290 νέων φαρμάκων από όλες τις φαρμακευτικές εταιρίες, χωρίς να προκύπτει οποιαδήποτε εύνοια υπέρ της εταιρίας Novartis.

   

  Και για κάθε άλλο ψευδή και συκοφαντικό επιμέρους ισχυρισμό τους, τους διαψεύδω προσκομίζοντας αδιάψευστα στοιχεία.

   

  Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου εγκατέστησα ένα αυστηρό συλλογικό διαδικαστικό πλαίσιο με απόλυτη διαφάνεια και ελεγξιμότητα. Αυτό το κανονιστικό πλαίσιο τηρήθηκε μέχρι κεραίας επί των ημερών μου. Και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό.

   

  Οι συκοφάντες μου δεν ντράπηκαν την επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική μου πορεία. Υπηρέτησα την Ιατρική και τον άνθρωπο επί 35 συναπτά χρόνια. Εκπροσώπησα επί 12 χρόνια τον πιο ταλαιπωρημένο λαό της Β’ Περιφέρειας Πειραιά. Και συμμετείχα σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Επιχείρησαν να λασπώσουν και την πολιτική σχέση μου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η οποία είναι σχέση πολιτικής συνεργασίας και προσωπικού, πολιτικού και θεσμικού σεβασμού.

   

  Την υπεράσπιση της τιμής και της υπόληψής μου έναντι χυδαίων και φανταστικών ισχυρισμών θα την παλέψω μέχρι το τέλος. Αυτό το οφείλω στην πορεία μου, στην οικογένειά μου και στους πολίτες της Β’ Περιφέρειας Πειραιά.