• Η Παιδεία βάλλεται από παντού και Τα προβλήματα δε λύνονται με θεωρίες

  « Η Παιδεία βάλλεται από παντού και                                           Τα προβλήματα δε λύνονται με θεωρίες»

                                 

                                  Η προνοητική ερώτηση του Βουλευτή β΄ Πειραιά Δημήτρη Λιντζέρη προς την Υπουργό Παιδείας, πριν από περίπου ένα μήνα, σχετικά με τιςανεξέλεγκτες διαστάσεις που παίρνει η παραβατικότητα των παιδιών στα σχολεία, έτυχε να δικαιωθεί ως θέση  καθώς και οι  φόβοι που εξέφραζε, με το χειρότερο τρόπο.

                             Με το σάλο που ξέσπασε στην Ευβοία, μετά την υπόθεση βιασμού 16χρονης μαθήτριας εντός του χώρου του σχολείου, απέδειξε ότι τα πράγματα είναι χειρότερα από τις εικασίες.

                           Παρ΄ όλα αυτά  και σε αντίθεση με τα γεγονότα, η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας στα αγωνιώδη ερωτήματα που έθεσε ο κ. Λιντζέρης για το «τι μέλλει γενέσθαι»,  δια στόματος του Υφυπουργού Γιώργου Καλού, η αντιμετώπιση του θέματος περιορίζεται σε πολύ όμορφες θεωρίες που δεν μπορούν όμως όχι να επηρεάσουν αλλά ούτε να αγγίξουν την πραγματική ζωή. Κι αυτό αποδεικνύεται συνεχώς.

                          Γι΄ αυτό το λόγο, ο βουλευτής β΄ Πειραιά επιμένει και πιέζει το Υπουργείο δίνοντας συνέχεια στο όλο θέμα, ζητώντας αμεσότητα και επιπλέον διευκρινήσεις.

                         «Τι θα γίνει αν στο κάθε συμβάν παραβατικότητας δε δίνεται απάντηση σύμφωνα με το νόμο της δράσης – αντίδρασης, στο χρόνο που πρέπει, το σωστό μήνυμα ;τι εισπράττουν από όλα αυτά τα παιδιά;

                          Έχουμε ανοίξει το κουτί της Πανδώρας και δεν επιχειρούμε ούτε να το «αδειάσουμε», ούτε καν να το κλείσουμε.

                          Η νέα γενιά όμως περιμένει απαντήσεις που θα προδιαγράψουν το μέλλον της κι ολόκληρης της κοινωνίας.

                          Ερωτάται λοιπόν η κ. Υπουργός :

                         Υπάρχει πρόγραμμα αντιμετώπισης των φαινομένων βίας στο άμεσο μέλλον, πριν διαιωνιστεί μια κατάσταση και παγιωθεί με μη αναστρέψιμα αποτελέσματα;»