• Μετά το ψωμί του λαού, η Ν.Δ. «στερεί» και το ψωμί των αρτοποιών

  «Μετά το ψωμί του λαού, η Νέα Δημοκρατία «στερεί»  και το ψωμί των αρτοποιών»

                      Με τις δίκαιες ενστάσεις  των αρτοποιών και τους δικαιολογημένους φόβους τους για τον κλάδο, ταυτίστηκε ο βουλευτής β΄ Πειραιά Δημήτρης Λιντζέρης, εκφράζοντας  τις απόψεις του μέσα από μια επιστολή υποστήριξης τους.

   Σύμφωνα με αυτήν το ψωμί κι οι «εργάτες» του χρήζουν σεβασμού αφού:

             «η ιστορία του ψωμιού είναι τόσο παλιά, σχεδόν όσο κι η παρουσία του ανθρώπου πάνω στη γη. Συνδεδεμένο μέσα από παραβολές και ιστορίες από το χέρι του ίδιου του Θεού στους θνητούς για να τραφούν και να επιβιώσουν.

             Με δυο λόγια το ψωμί είναι στοιχείο ιερό στα άδυτα της ιστορίας και πολύτιμο μέχρι σήμερα. Γι αυτό θα έπρεπε να υπάρχει ένας μεγαλύτερος σεβασμός στο κεφάλαιο «ψωμί» και μικρότερη αναζήτηση κέρδους, πόσο δε μάλλον όταν αυτή προέρχεται από την ίδια την πολιτεία.

            Μεγαλύτερος σεβασμός όχι μόνο στο ψωμί αλλά και στους ανθρώπους του χώρου σας, που με τέχνη και μεράκι εξακολουθείτε να προμηθεύετε το σπίτι του νεοέλληνα με τον «άρτον ημών».

           Για πρώτη φορά βρίσκεστε μπροστά στην απειλή της συρρίκνωσης ή και της εξαφάνισης του κλάδου, σύμφωνα με το νόμο για την αρτοποιητική νομοθεσία που προώθησε η Νέα Δημοκρατία.

          Οι κολοσσιαίες αλυσίδες των σούπερ μάρκετς βρίσκονται απέναντι από τη βιοπαλαιστική κατηγορία του κλάδου σας, από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σας και μοιάζουν με τους Δαβίδ και Γολιάθ, από θέμα όγκου… Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση το τέλος δεν είναι προδιαγεγραμμένο.

          Αυτή την απειλή θα πρέπει, να τη θέσουμε υπό έλεγχο με παρεμβάσεις, αγώνες, κινητοποιήσεις.

         Είμαι πρόθυμος να σταθώ στο πλευρό σας, να ταυτιστώ με τα δίκαια αιτήματά σας και να διεκδικήσω μαζί σας το μέλλον και την εξέλιξη του επαγγέλματός σας, έτσι όπως εσείς θα την προδιαγράψετε χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις αλλά με την υποστήριξη των αρμοδίων φορέων.

                                                                                    Από το Γραφείο Τύπου