• Να αναλάβει τώρα η πολιτεία τις ευθύνες της για το Πέραμα

  «Nα αναλάβει τώρα η πολιτεία τις ευθύνες της για το Πέραμα»

              Το αίτημα του Δήμου Περάματος για οικονομικό έλεγχο από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, προώθησε και κατέθεσε στη Βουλή με ερώτησή του, ο βουλευτής β΄ Πειραιά Δ. Λιντζέρης.

                     Κατά την τελευταία επίσκεψή του στο Δήμο Περάματος, ο Δήμαρχος Γιάννης Γλύκας  ενημέρωσε τον κ. Λιντζέρη,  για το αίτημα  ελέγχου των οικονομικών του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης από το αρμόδιο Σώμα  και ζήτησε την Κοινοβουλευτική του συνδρομή, εφ΄ όσον δεν βρήκε ανταπόκριση από πουθενά.

                    Ο βουλευτής β΄ Πειραιά ανταποκρίθηκε άμεσα.

            

                    Εκείνο που τονίζει μάλιστα  στην ερώτησή του είναι πως

  «σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα τοπικών πολιτικών ανταγωνισμών, το Υπουργείο Εσωτερικών είναι υπεύθυνο για την τήρηση της νομιμότητας και την αντικειμενική αποτύπωση της οικονομικής και διοικητικής κατάστασης των δήμων».

          Γι αυτό κι ο βουλευτής ρωτά τον Υπουργό, «πότε θα ασκήσει την εκ του νόμου υποχρέωση του το Σώμα Ελεγκτών στο Δήμο Περάματος, που οφείλεται η καθυστέρηση αλλά και με ποιο τρόπο θα παρέμβει η πολιτεία για την άμεση εφαρμογή των νόμων σε έναν από τους πλέον υποβαθμισμένους Δήμους της Αττικής που χρήζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον;»

  Από το Γραφείο Τύπου