• Να αποκατασταθούν άμεσα οι απολυμένοι του εργοστασίου Λιπασμάτων Δραπετσώνας

  «Να αποκατασταθούν άμεσα οι απολυμένοι του εργοστασίου Λιπασμάτων Δραπετσώνας»

   

   

  Την αποκατάσταση των απολυμένων του εργοστασίου Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα , ζητά άμεσα, με προσθήκη του στην υπουργική τροπολογία για τους επίσης απολυμένους στις κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις της Νάουσας, ο βουλευτής β΄ Πειραιά, Δημήτρης Λιντζέρης.

  Υπερασπίζοντας τους 380 εργαζόμενους που βρέθηκαν στο δρόμο από το εν λόγω εργοστάσιο , πριν από 7 χρόνια( και παρά τις δεσμεύσεις ότι θα εξασφαλιζόταν η απασχόλησή τους σε άλλο τομέα, αν κι εφ΄όσον το εργοστάσιο, έβαζε λουκέτο),  ζητά μέσα από την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, να βρεθεί λύση στο μεγάλο  πρόβλημά τους.

  Όπως αναφέρεται αναλυτικά στην τροπολογία, που κατέθεσε ο Δ.Λιντζέρης, «μετά τη διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου το θέμα των απολυμένων στα λιπάσματα, απασχόλησε την αρμόδια διακομματική επιτροπή της Βουλής, στην οποία ομόφωνα συμφώνησε ότι πρέπει να βρεθεί λύση με τροπολογία, επειδή η δυσμενής θέση των εργαζομένων αποτελεί συνέπεια αποφάσεων κρατικών οργάνων για την υλοποίηση συγκεκριμένου κρατικού σχεδιασμού. Υπάρχει μάλιστα και απόφαση της Επιτροπής αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που απαιτεί από το Ελληνικό Κράτος «την οριστική λύση για τους απολυμένους του εργοστασίου». Σε άλλες μάλιστα αντίστοιχες περιπτώσεις έδειξε την απαιτούμενη ευαισθησία».

  Σημαντικό δε είναι το ότι οι απολυμένοι των λιπασμάτων δεν ζητούν ελεημοσύνη, αντίθετα ζήτησαν και συνεχίζουν να ζητούν την επανένταξή τους στην παραγωγική διαδικασία.

   

  Από το Γραφείο Τύπου