• Ντόπινγκ

  Δ. Λιντζέρης : « το ντόπινγκ είναι η προέκταση  κακής κα ανήθικης πολιτικής»

  Τυπικό δείγμα της ελληνικής νοοτροπίας όπου ουδείς μαθαίνει από τα λάθη του, είναι αυτό της «βόμβας» του ντόπινγκ που έσκασε και πάλι στους κόλπους του Αθλητισμού προκαλώντας πανικό στους υπεύθυνους κι απογοήτευση στον κόσμο.

                Ο βουλευτής β΄ Πειραιά Δημήτρης Λιντζέρης, εισηγητής  τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί  από το 2005 να ανοίξει τα μάτια υπευθύνων κι αρμοδίων και να δώσει λύσεις σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του σύγχρονου αθλητισμού, ενώ στην παρούσα φάση δε σταματά να τονίζει ότι εξ αιτίας αυτού του γεγονότος δεν πρέπει να αμαυρώνουμε την ένδοξη πορεία μας στην Άρση Βαρών.

                Ο κ. Λιντζέρης , επαναφέρει επίσης τις προτάσεις που κατέθεσε το  ΠΑΣΟΚ το 2005 κι επισημαίνει τα εξής:

  *δημιουργία μόνιμου διεθνούς forum στην Ελλάδα για την καταπολέμηση του ντόπινγκ

  *θέσπιση ειδικής νομοθετικής προστασίας για τη γυναίκα μητέρα – αθλήτρια

  *βελτίωση των κριτηρίων για τη χρηματοδότηση του αθλητισμού

  *διαμόρφωση κώδικα αθλητικής και προπονητικής δεοντολογίας

  *ίδρυση ειδικού δικαστηρίου του «αθλοδικείου» ως ειδική δικαιοδοσία

  *τη σύσταση εθνικού συμβουλίου αθλητισμού ή και ανεξάρτητης αθλητικής αρχής

               Και συμπληρώνει…Το πρόβλημα του ντόπινγκ είχε απασχολήσει διακομματική επιτροπή της Βουλής. Η Νέα Δημοκρατία, φρόντισε ως πόρισμα αυτής της επιτροπής (που λειτούργησε 2004-2005), να παρουσιάσει τις δικές της θέσεις. Επιχείρησε δε τη δυσφήμιση της τότε πολιτικής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και τη συκοφάντηση των διεθνών αθλητών μας. Τώρα εισπράττει την παντελή έλλειψη πολιτικής της και την εγκατάλειψη του Αθλητισμού.

               Επί 4χρόνια η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση, δεν έχει συμβάλλει στην ασπίδα της πολιτείας ενάντια στη φαρμακοδιέγερση στο παραμικρό:

  *ούτε με ένα νέο άρθρο νόμου

  *ούτε με ένα νέο εργαστήριο αντι-ντόπινγκ

  αντιθέτως υποβαθμίζει όσα υπήρχαν επί ΠΑΣΟΚ , τη στιγμή μάλιστα που το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής «κιτρινίζει» στα συρτάρια των υπουργείων, ο αθλητισμός στο σύνολό του υποχρηματοδοτείται. Τα πάντα έχουν αφεθεί στην τύχη τους…

  07/04/2008