• a
  • b
  • c
  • d
  • e

  Ο Δ.Λ. ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΑΣΟΚ

  Χθες βράδυ (22-1-2015) βρέθηκαν πολλά ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ της Β’ Πειραιά, που σταθερά στο χώρο δίνουν τη μάχη των εκλογών. Συνέφαγαν με τον Δημήτρη Λιντζέρη, υποψήφιο Βουλευτή της περιφέρειας και με συγκινητικούς λόγους διατράνωσαν την προσωπική τους στήριξη.

  Στηρίζουν το φίλο τους, το συναγωνιστή τους, που τους συνδέουν τόσα κοινά, με μεγάλη διάρκεια, σε αυτόν τον τόπο.

  Παρευρεθήκαν : Λάλος Κ.(τ. Βουλευτής), Χρονόπουλος Κ.(τ. Δήμαρχος), Δ.Ελευσινιώτης (τ. Υφυπ. Εθν. Άμυνας & τ. Αρχηγός Π.Ν.), Τσίπης Θ. (τ. Γραμ. Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Β’ Πειραιά), Λίτσα Βεσλεμέ (τ. υποψ.Βουλευτής, μέλος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ, στέλεχος ΠΑΣΟΚ από 1974), Άκης Τούντας (υποδιοικ. ΟΓΑ, Δημ.Συμβ. Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη), Σταύρος Παπάς (τ. Δ/ντης στο ΠΓΝΝ), Γ.Χερουβείμ (τ.Δημ.Συμβ. Κορυδαλλού), Θεοδωρόπουλος Θ. (τ. μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Β’ Πειραιά), Αντ. Λιντζέρης (γραμ. Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ. Β’ Πειραιά, τ. Δημ. Συμβ. Νίκαιας) Προδ.Ζαχαρόπουλος (τ.υποψ.Βουλευτής, τ.Δημοτ.Συμβ. Νίκαιας), Αγγελ. Χρονοπούλου (τ. υποψ.Βουλευτής), Τάσος Χρυσοχοΐδης (τ. γραμ. Τ.Ο. Νίκαιας), Ανδρ. Θεοδώρου (τ. Αντιδημ. Νίκαιας) και νεότερα στελέχη όπως ο Λ.Τριανταφύλλου, Λ.Λιναρδάτος, Σπ.Καλιντεράκης, Γ.Βιδάλης.

 • Συναντηση με Εμπορικο Συλλογο Νικαιας

  Δ.Λιντζέρης «Στο πλευρό των Εμπόρων της Νίκαιας…

   

  … που οι επιχειρήσεις τους  απειλούνται  καθημερινά με λουκέτο, βρέθηκε ο βουλευτής β΄ Πειραιά , Δημήτρης Λιντζέρης, ο οποίος δεσμεύτηκε για μακρόχρονη και ουσιαστική συνεργασία μαζί τους.

             Σε μια εποχή που η οικονομία καταρρέει , το εμπόριο «φυτοζωεί», η αγορά δέχεται μεγάλο πλήγμα ιδιαίτερα στις περιοχές της β΄ Πειραιά.

           Από τα θέματα που  έθεσαν οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου στο Δ. Λιντζέρη, αυτά που χρήζουν προσοχής και παρέμβασης είναι:

   1.το αφορολόγητο, που καταργήθηκε με νόμο της Κυβέρνησης στο θερινό τμήμα,

   2. τη λαίλαπα των εμπορικών κέντρων εντός οικιστικού ιστού,

   3. την αναρχία του υπαίθριου εμπορίου.

   

 • Εκστρατεια κατά του Καρκινου του Μαστου

  Φίλες και φίλοι

  Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για την μεγάλη σημερινή σας παρουσία που μου δίνει την δύναμη να συνεχίσω την προσπάθεια που ξεκινώ στην περιφέρειά μας για την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας σε θέματα αγωγής υγείας και προληπτικής ιατρικής.

  Κάποιες και κάποιοι από εσάς θ” αναρωτήθηκαν γιατί ανέλαβα αυτή την πρωτοβουλία και τι σχέση μπορεί να έχει η πολιτική δράση ενός Bουλευτή με ζητήματα υγείας και κυρίως πρόληψης. Η απάντηση είναι απλή. Σε όλη την πολιτική μου διαδρομή, έχω βάλει ως επίκεντρο της πολιτικής μου δράσης τον άνθρωπο. Από τότε που γεννήθηκα, εδώ πιο πάνω, σ” αυτές τις γειτονιές, πάντα ο άνθρωπος και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής του αποτελούσε κυρίαρχη κατεύθυνση στη ζωή και δράση μου. Ίσως και γι” αυτό έγινα ιατρός. Με ξέρετε την τελευταία 20ετία ως γυναικολόγο. Και βέβαια δεν έχω αλλάξει ούτε τα τελευταία 8 χρόνια που με τη δική σας ψήφο σας εκπροσωπώ στο Κοινοβούλιο ως Βουλευτής. Άλλωστε πιστεύω ότι η ιατρική ως κοινωνική επιστήμη προάσπισης της ψυχικής και σωματικής υγείας και η πολιτική ως πραγμάτωση της αρετής και εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, κινούνται από την ίδια αφετηρία και έχουν πολλά κοινά σημεία. Η μοναδική τους διαφορά είναι ότι σαν γιατρός μπορείς ατομικά να βοηθάς τους ασθενείς σου. Ενώ σαν πολιτικός μπορείς ν” απευθύνεσαι σε ευρύτερο πληθυσμό και να βοηθάς περισσότερους συμπολίτες σου.

  Έτσι λοιπόν αποφάσισα να διοργανώσω αυτή την εκδήλωση και ως γιατρός και ως πολιτικός. Ιδιαίτερα τώρα, που πέρασε η περιπέτεια του ασυμβίβαστου. Γνωρίζετε βέβαια ότι πλέον οι Βουλευτές μπορούν να ασκούν το επάγγελμά τους. Ευτυχώς συνειδητοποίησε η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου, τη λάθος απόφαση που είχε λάβει, όταν απαγόρευε στους Βουλευτές ν” ασκούν οποιοδήποτε επάγγελμα. Και λέω ευτυχώς γιατί αλίμονο, αν οι Βουλευτές αντιμετώπιζαν αυτό τους το αξίωμα ως επάγγελμα η ως μέσο βιοπορισμού και πλουτισμού.

  Έτσι λοιπόν, σ” ένα πολιτικό περιβάλλον με σκάνδαλα, με πολιτικούς που πλουτίζουν, που αντιμετωπίζουν το δημόσιο πλούτο θαρρείς και είναι δικός τους, σε μια οικονομική κρίση που αφορά πλέον τους περισσότερους Έλληνες, διοργάνωσα αυτή την εκδήλωση. Την οποία θεωρώ κατ” εξοχήν πολιτική. Γιατί στη δράση και στην πράξη, αντιλαμβάνομαι την πολιτική, όπως πιο πάνω είπα, ως πραγμάτωση της αρετής και εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Και γιατί κέντρο της πολιτικής και στόχος της οφείλει να είναι ο άνθρωπος.

  Αυτό σημαίνει, φροντίδα μέριμνα και σχέδιο για την κάλυψη των βιοτικών του αναγκών, για την ποιότητα της ζωής του, για την οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική αναβάθμισή του, για τη διαρκή επιμόρφωσή του. Το μεγαλύτερο όμως και αναντικατάστατο αγαθό για κάθε άνθρωπο είναι η υγεία του.

  Οι Αρχαίοι Έλληνες, πρωτοπόροι και της Ιατρικής, έλεγαν «κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν». Η πρόληψη και η αγωγή της υγείας αποτελούν και πολιτική πράξη και καθήκον για τους πολιτικούς. Η πρόληψη που προϋποθέτει πρώτα απ” όλα γνώσεις. Γνώσεις για τους παράγοντες που προκαλούν τη νόσο αλλά και γνώση δική μας για το ίδιο μας το σώμα. Και βέβαια, προϋποθέτει και μια αντίληψη: να γνωρίζουμε ότι τα διάφορα νοσήματα δεν αφορούν μόνον τους γείτονες αλλά πιθανόν και εμάς. Ούτε να λέμε ότι φροντίζει ο Θεός ή το πεπρωμένο για μας. Το λέω αυτό, γιατί δυστυχώς υπάρχει σε μια μερίδα γυναικών μια αντίληψη στρουθοκαμηλισμού. Όπως χαρακτηριστικά λέει η 80χρονη μάνα μου «Άστο παιδάκι μου, ότι είναι να μου “ρθει θα μου “ρθει». Τέτοιες αντιλήψεις δεν πρέπει να υπάρχουν ιδιαίτερα στις μέρες μας. Βέβαια στις μέρες μας όλο και περισσότερες Ελληνίδες φαίνονται ανήσυχες ότι θα νοσήσουν από καρκίνο του Μαστού χωρίς όμως η ανησυχία αυτή να συνδυάζεται με επαρκή ενημέρωση και τακτική πραγματοποίηση των απαραίτητων προληπτικών εξετάσεων.

  Στη χώρα μας, μόλις 1 στις 2 γυναίκες, ηλικίας από 50 έως 70 ετών, έχουν κάνει μαστογραφία την τελευταία 3ετία. Το ίδιο χαμηλό ποσοστό, ισχύει και για την ψηλάφηση μαστού από γιατρό, σε γυναίκες άνω των 40 ετών. Είναι επίσης εντυπωσιακό, ότι οι περισσότερες από αυτές τις γυναίκες, δε θεωρούν απαραίτητη ούτε τη μαστογραφία ούτε την ψηλάφηση.

  Όλος ο Οκτώβρης είναι αφιερωμένος στον καρκίνο του μαστού. Την πρόληψη και την καταπολέμησή του. Είναι θέμα μεγάλης σημασίας αφού όλες οι γυναίκες αλλά και κάποιοι λίγες άνδρες έχουν πιθανότητες να εμφανίσουν αυτή την ασθένεια. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με σειρά προτάσεων και δράσεων, αγωνίζεται και αυτό ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Η ευαισθητοποίηση αυτή οφείλεται σε ένα εντυπωσιακό νούμερο. Ότι κάθε 2 λεπτά, μία γυναίκα στην Ε.Ε. μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού. Γι” αυτό καθιερώθηκε ο Οκτώβρης μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, καθώς και το ροζ χρώμα, συμβολίζει τον αγώνα εναντίον του. Μάλιστα πέρυσι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φωτίστηκε με ροζ φωτισμό για να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση του κόσμου. Πρέπει να γνωρίζεται ότι είναι τέτοια η προτεραιότητα αυτού του θέματος στην Ε.Ε. ώστε έχει συσταθεί διακομματική κοινοβουλευτική ομάδα για την αντιμετώπιση αυτής της νόσου. Έχουν δε εκπονηθεί κατευθυντήριες γραμμές, που προωθούν την πρόληψη και διασφαλίζουν την ποιότητα του μαστογραφικού ελέγχου. Ακόμα έχουν εκπονηθεί προγράμματα ώστε να μειωθούν οι διαφορές που ακόμα και σήμερα υπάρχουν μεταξύ των κρατών-μελών όσον αφορά την νοσηρότητα και τη θνησιμότητα από τη νόσο.

  Οι γυναίκες άνω των 20 ετών πρέπει να κάνουν ψηλάφηση στο μαστό τους. Καλύτερος χρόνος είναι αμέσως μετά το τέλος της έμμηνου ρήσεως.

  Η ενημέρωση και η ψυχολογική υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού εξακολουθεί να υπολείπεται στη χώρα μας, αφήνοντάς τες συνήθως να τα βγάλουν πέρα μόνες τους.

  Θέλω επίσης να ευχαριστήσω δημόσια και τον εξαίρετο και με μεγάλο κύρος συνάδελφό μου, πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρεία, κύριο Ευάγγελο Φιλόπουλο, που με τους άξιους συνεργάτες του, παρέχει μια μεγάλη κοινωνική προσφορά και στις γυναίκες της περιοχής μας.

  Η προσφορά αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη, δεδομένου ότι ο καρκίνος του μαστού, είναι μια αρκετά διαδεδομένη μορφή της νόσου, αφού ετησίως διαγιγνώσκεται σε περίπου 4.500 γυναίκες στη χώρα μας. Υπολογίζεται 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει καρκίνο  μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.

  Η σημασία της διάγνωσης και της πρόληψης είναι πολύ μεγάλη, αφού η έγκαιρη διάγνωση καθιστά τον καρκίνο του μαστού σε ένα τεράστιο ποσοστό απολύτως ιάσιμο.

  Η αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης, οι διατροφικές συνήθειες, ο σύγχρονος καθιστικός τρόπος ζωής, η εύκολη και χωρίς ιατρική φροντίδα λήψη φαρμακευτικών ουσιών χωρίς πρόγραμμα και έλεγχο, επιτείνουν το πρόβλημα αφού ο κίνδυνος της εμφάνισης της νόσου αυξάνεται με την ηλικία ενώ η απουσία σωματικής άσκησης, η αύξηση του σωματικού βάρους μετά την εμμηνόπαυση και η μακροχρόνια και σε υψηλή δόση λήψη οιστρογόνων φαρμάκων (αντισυλληπτικά ή ορμονική αποκατάσταση) συμβάλουν στην αύξηση των πιθανοτήτων νόσησης.

  Είναι λοιπόν προφανές, ότι οι γιατροί, η πολιτεία, όλοι μας πρέπει να δώσουμε μεγάλο βάρος στην εκλαΐκευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των γυναικών, πάνω στο ζήτημα του καρκίνου του μαστού, να συζητήσουμε, να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε χωρίς προκαταλήψεις και φόβο, χωρίς τις παρωχημένες και αναχρονιστικές εκφράσεις του τύπου «επάρατος νόσος» κ.λ.π. Και κυρίως οφείλουμε να πιέσουμε την πολιτεία ώστε να εξασφαλίσει καλύτερες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες  σε κάθε γειτονιά, δίπλα στον πολίτη και στη γυναίκα και όχι μακριά από αυτούς σε ελάχιστα εξειδικευμένα μεγάλα νοσοκομεία που λειτουργούν με γραφειοκρατικό και απρόσωπο τρόπο και έτσι αποτρέπουν την εύκολη πρόσβαση σε αυτά.

  Περισσότερους λοιπόν μαστογράφους, σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία, δίπλα στην εργαζόμενη γυναίκα και τη νοικοκυρά, περισσότερο εξειδικευμένο προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές κ.λ.π.) και συνεχής ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση των ειδικών αλλά και του πληθυσμού.

  Αυτά είναι τα άμεσα αιτήματά μας προς την πολιτεία και με τη βοήθεια όλων σας θα τα κάνουμε πράξη.

  Θα δώσω τώρα το λόγο στον αγαπητό συνάδελφό μου, πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, κύριο Ευάγγελο Φιλόπουλο, που είμαι βέβαιος ότι με την επιστημονική εξειδίκευση και επάρκεια που τον χαρακτηρίζει, θα συμβάλει αποτελεσματικά στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίησή σας.

  Εκστρατεία κατά του Καρκίνου του Μαστού

   

 • Επισκεψη στο Κεντρο Απεξαρτησης «ΝΟΣΤΟΣ» στη Σαλαμινα

  Δ.Λιντζέρης : « «Νόστος»…όπως λέμε θέληση»

   

            Το μοναδικό σ΄ όλη τη Β΄ Πειραιά Κέντρο Απεξάρτησης από τα Ναρκωτικά, το Νόστο στη Σαλαμίνα, επισκέφτηκε ο βουλευτής β΄ Πειραιά, Δ. Λιντζέρης , με μια ειλικρινή διάθεση να γνωρίσει τους ενοίκους του…

  Μια γνωριμία που στην πορεία της ξενάγησης τόσο των χώρων του Κέντρου όσο και των παιδιών που ζουν σ΄ αυτό, αποδείχτηκε εμπειρία ζωής.

  Άνθρωποι με θέληση, τώρα.  Ενήλικα παιδιά,  που στο ΝΟΣΤΟ βρήκαν ένα κατάλυμα δεύτερης ευκαιρίας για ένα αύριο που δεν θα εξαρτάται από ουσίες, αλλά από επιθυμίες.

  Ο Δ. Λιντζέρης που τόσο σαν βουλευτής, περισσότερο ως γιατρό και πάνω απ΄ όλα, σαν άνθρωπος έχει ασχοληθεί εκτενώς και επιστημονικά με το κεφάλαιο που λέγεται ναρκωτικά, επικρότησε το έργο της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου και πάνω από όλα τη δύναμη ψυχής των ενοίκων του, που επέλεξαν τον εγκλεισμό τους, ελπίζοντας και δουλεύοντας πολύ… Βάφοντας, καθαρίζοντας, φυτεύοντας, χτίζοντας, εξαγνίζοντας ψυχή και σώμα…Συντηρώντας όλο το Κέντρο με τα χέρια τους, αναζητώντας έτσι το δρόμο τους…

  Ο βουλευτής β΄ Πειραιά, δεσμεύτηκε να σταθεί στο πλευρό τους κι είναι μια υπόσχεση που σκοπεύει να κρατήσει κινητοποιώντας και  μηχανισμούς της Πολιτείας για να στηρίξει τα θέλω τους για ζωή…

   

 • ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

  Στις πυρόπληκτες περιοχές  του Νομού Ηλείας βρέθηκε με τη διακομματική  Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, ο βουλευτής β΄ Πειραιά Δημήτρης Λιντζέρης, για αυτοψία στις «πληγές» που άφησε πίσω του το πιο καταστροφικό καλοκαίρι από πλευράς πυρκαγιών.

             Η επίσκεψη περιοδεία πραγματοποιήθηκε σε μια εποχή που οι επιπτώσεις οπό τις φωτιές κάνουν εμφανή τα σημάδια τους, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που προκαλούν πλημμύρες.

            Ο κ. Λιντζέρης ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο τομέα, θεωρώντας πως για να έχουμε μέλλον όλοι στον κόσμο πρέπει πρωτίστως να φροντίσουμε το παρόν του συστήματος που μας περιβάλλει.

           Κατά τη διάρκεια της περιοδείας ο βουλευτής β΄ Πειραιά καθώς και οι συνάδελφοί του είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν με κατοίκους των περιοχών της Ηλείας που πέρασαν και περνούν δύσκολες στιγμές μετά την καταστροφή και να μάθουν από τους ίδιους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθώς και το τι περιμένουν από την Πολιτεία.

          Ο κ. Λιντζέρης από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα παρακολουθεί την πορεία των έργων που έχουν ανακοινωθεί, υπέρμαχος και συμπαραστάτης του να ξαναδημιουργήσουν τη ζωή τους όπως ήταν πριν τον Αύγουστο του 2007.

   

 • Απολυμενοι Λιπασματων

  « μια εργατική κινητοποίηση είναι επιτυχημένη όταν υπάρχει σύμπνοια κι ενότητα μεταξύ των εργαζομένων, των απολυμένων, των απεργών. Στη περίπτωση σας, αποδείξατε πως έχετε τα κότσια για αγώνα και διεκδικείτε το δίκιο σας με ψυχή…»

  από ομιλία του Δ.Λιντζέρη στους απεργούς πείνας και απολυμένους των Λιπασμάτων, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης

 • Απεργια στα Ναυπηγεια Σκαραμαγκα

  «τα Ναυπηγεία θα «γονατίσουν» τη
  β΄ Πειραιά»

  Στα όρια κατάστασης εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται πλέον η β΄ Πειραιά κι απειλείται με ακόμη πιο υψηλά ποσοστά ανεργίας. Η συνεχόμενη αποβιομηχανοποίηση της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά επιτείνεται μετά την έναρξη απολύσεων στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά( στα οποία απασχολούνται πολλοί εργάτες από τις γειτονιές της).

  Ο βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης, που δίνει το παρόν σε κάθε δραστηριότητα των εργαζόμενων οι οποίοι προβαίνουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να δικαιωθούν , εκφράζει την αγανάκτηση του για τις εξελίξεις και τη διαμόρφωση το εργασιακού τοπίου στην περιφέρεια που εκλέγεται.

  Θεωρεί δε ότι η Κυβέρνηση φέρει μεγάλο ποσοστό ευθύνης για αυτήν την κατάσταση καθώς και ότι ρίχνει πολύ λιγότερο βάρος στα προβλήματα και στις ανάγκες της β΄ Πειραιά, αφενός γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν έχει υψηλά ποσοστά εκεί , αφετέρου γιατί η Δεξιά θεωρεί τους πολίτες της πολίτες γ΄ κατηγορίας.

  DSC00078.preview

  Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

 • Αναστηλωση του σπιτιου του Α.Σικελιανου στη Σαλαμινα

   

   

   

   

  Faneromeni1.thumbnail

  Ο κορυφαίος Έλληνας λογοτέχνης Άγγελος Σικελιανός πέρασε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στη Σαλαμίνα, σε ένα σπίτι πάνω στη θάλασσα, απέναντι από το Μοναστήρι της Φανερωμένης.

  Αυτό το σπίτι που έμεινε για πάρα πολλά χρόνια κλειστό και ρημαγμένο από το χρόνο, σε πλήρη εγκατάλειψη, στοίχειωνε τόσο από τη φθορά όσο και από την αδιαφορία των αρμοδίων για αυτή τη σημαντική πολιτιστική κληρονομιά.

  Οι μεθοδικές κινήσεις του Δημήτρη Λιντζέρη και τα ισχυρά επιχειρήματά του για την αναστήλωση κι αξιοποίηση του σπιτιού του Αγγελου Σικελιανού, έφεραν τελικά αποτελέσματα. Εισακούστηκαν κι χάρισαν στη Σαλαμίνα ένα εξαιρετικό μουσείο, σημείο αναφοράς στο νησί.