• ΜΗΝΥΜΑ 1η Μαΐου

  Ο εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς μας υπενθυμίζει την ιστορική φράση του Φρανσουά Μιτεράν «πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων».
  Η 1η Μαΐου είναι η κόκκινη γραμμή στο διηνεκές που θέτουν οι δυνάμεις της εργασίας, της παραγωγής, των γραμμάτων, των τεχνών, του πολιτισμού, για μια κοινωνία ανθρώπινη και βιώσιμη.
  Βιώνοντας το τέλος της αθωότητας μας, συνειδητοποιούμε ότι οι μύθοι δεν είναι χίμαιρες. Είναι η ζώσα πραγματικότητα που μας βοηθά να ξεχωρίζουμε τα ευτελή από τα μεγάλα, τον κυνισμό από την ευαισθησία, την αποξένωση από την αλληλεγγύη.
  Φέτος η Πρωτομαγιά δεν είναι φορτισμένη μόνο ιστορικά αλλά και πολιτικά. Η μαύρη όψη της πολιτικής, οι δυνάμεις του ναζισμού, συνιστούν απειλή για το ελληνικό κοινοβούλιο. Ενώ συγχρόνως παράταιρα ανάρμοστα ζευγάρια επιδιώκουν γκριζοκόκκινες συμμαχίες.

  01/05/2012

 • ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ

  Μήνυμα για την 21η Απριλίου

  Σήμερα που η χώρα βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου, η μνήμη λειτουργεί ως καταλύτης αυτογνωσίας και αυτοσυνειδησίας.

  Η 21η Απριλίου ήταν και παραμένει μια μαύρη μέρα στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Η επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας για επτά ολόκληρα χρόνια μόνο δεινά προκάλεσε στην Ελλάδα. Μετά τη μικρασιατική καταστροφή και τον εμφύλιο πόλεμο η χούντα των συνταγματαρχών ήταν μία από τις μεγαλύτερες εθνικές πληγές.

  Είναι πρόκληση είναι ντροπή οι νοσταλγοί της δικτατορίας να επιδιώκουν την είσοδό τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

  Οι πολίτες, και ιδιαίτερα οι νέες γενιές, θα σταθούν εμπόδιο στα σχέδιά τους. Σήμερα που η χώρα αντιμετωπίζει πρωτοφανή οικονομική κρίση, όλοι μας οφείλουμε να υπερασπιστούμε το δημοκρατικό πολίτευμα.

  Η μνήμη και η κρίση μας θα αποτρέψουν τις δυνάμεις του φασισμού, οι οποίες εκμεταλλεύονται τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να πλήξουν τις δημοκρατικές μας κατακτήσεις,

  21/04/2012

 • womenday

  Εκδήλωση αφιερωμένη στη μέρα της Γυναίκας

  Νέα σημαντική πρωτοβουλία του Δημήτρη Λιντζέρη με δύναμή του και αυτή τη φορά τις γυναίκες. Μια αξιοσημείωτη πρωτοβουλία ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε στο «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» ο βουλευτής της Β” Πειραιά με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.
  Αν και οι γυναίκες ήταν στο πρώτο πλάνο, η εκδήλωση είχε ένα διαφορετικό χρώμα και προσανατολισμό. Δε θύμιζε σε τίποτα τις γνωστές εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο αφιερωμένες στις γυναίκες. Ήταν μια εκδήλωση υψηλής ποιότητας με τραγούδι, χορό και με μεγάλη δόση κοσμοπολιτισμού.
  Χαρακτηριστικός ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης «Από το Μπουένος Άιρες στον Πειραιά», που όπως σημείωσε ο κος Λιντζέρης στην ομιλία του, ήταν μια περιπλάνηση υπό τους ήχους του λαϊκού, του ρεμπέτικου και του έντεχνου τραγουδιού, αλλά και με μπαλάντες, έθνικ, λατινοαμερικάνικα, φάντος, πολυφωνικά κ.α.
  Οι γυναίκες αλλά και οι άντρες που είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην εκδήλωση αυτή, απήλαυσαν μια μουσικοχορευτική παράσταση υψηλού επιπέδου, στην οποία συμμετείχαν οι καλλιτέχνιδες Πέμυ Ζούνη, Ελένη Πέτα, Σουζάννα και Ελένη Βουγιουκλή.
  Μιλώντας στην εκδήλωση, ο βουλευτής Πειραιά σημείωσε ότι «η πρωτοβουλία μου αυτή απαντά στο φόβο με τόλμη, στην ανασφάλεια με σιγουριά, στην αβεβαιότητα με αισιοδοξία.
  Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε λόγω της οξείας οικονομικής κρίσης δεν πρέπει να τα αφήσουμε να μας κυριεύουν, ούτε να παρακολουθούμε τα γεγονότα άβουλοι και μοιραίοι.
  Οφείλουμε να δράσουμε και να αντιδράσουμε με πρωτοβουλίες και ενέργειες. Και γιατί όχι, να αποδράσουμε από τη μίζερη καθημερινότητα, εκπέμποντας θετική ενέργεια.»

  Αναφερόμενος στις γυναίκες, ο κος Λιντζέρης ανέφερε ότι «Η οξεία οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας πλήττει περισσότερο τις γυναίκες. Οι γυναίκες είναι τα πρώτα θύματά της. Είναι οι πρώτες που απολύονται, οι τελευταίες που προσλαμβάνονται, οι πρώτες που νιώθουν τα πρόσθετα οικονομικά οικογενειακά βάρη.
  Το έλλειμμα της ισοτιμίας είναι υπαρκτό, είναι έντονο, διαχέεται παντού. Συνδέεται ευθέως με την κοινωνική, πολιτισμική, πολιτική και θεσμική στέρηση. Είναι απόρροια μιας βαθιάς συντηρητικής αντίληψης που διαπερνά όλο το εποικοδόμημα της κοινωνίας μας.
  Γι” αυτό και οι αλλαγές δε θα έρθουν μόνο με θεσμικές παρεμβάσεις, ούτε θα προκύψουν με αλλαγές της υπάρχουσας νομοθεσίας. Χρειάζεται να υπερβούμε παγιωμένες συντηρητικές απόψεις, απαιτείται να εγκαταλείψουμε φανταστικές δομές που στηρίζονται στο διαχωρισμό και στη διαιώνιση των δύο φύλων.
  Το ζήτημα των ίσων ευκαιριών των δύο φύλων είναι καίριο αίτημα και μέτρο της δημοκρατίας. Το ζητούμενο της ισότιμης αντιμετώπισης των γυναικών, η πρόθεση πολιτικών ίσων ευκαιριών ανδρών – γυναικών σε όλους τους τομείς, δεν αποτελεί εμμονή μιας μεγάλης «μειονότητας», αλλά συνιστά ζήτημα μείζονος σημασίας για μια χώρα που θέλει να είναι και να αυτοαποκαλείται σύγχρονη. Η ισοτιμία μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι δείκτης πολιτισμού, είναι δείκτης εξανθρωπισμού της σχέσης των δύο φύλων.»
  Τέλος, ο βουλευτής Πειραιά ανέφερε ότι «Όλοι μας βιώνουμε ολοένα και πιο έντονα τις δυσμενείς επιπτώσεις της οξείας οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Το εισόδημα των πολιτών μειώθηκε, οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί έχουν ανατραπεί, η αδυναμία ανταπόκρισης στις στοιχειώδεις ανάγκες και απαιτήσεις της καθημερινότητας γίνεται πλέον εμφανής. Η ποιότητα ζωής υποβαθμίστηκε. Και το κυριότερο απ” όλα, το φάντασμα της ανεργίας που πλανάται πάνω από κάθε οικογένεια, προοιωνίζει ένα εφιαλτικό εργασιακό μέλλον. Η κρίση στην αγορά, η υποχώρηση της παραγωγικότητας, η αναδίπλωση των τραπεζών, η περικοπή των δημοσίων δαπανών, εντείνουν το πρόβλημα της ύφεσης.»

  Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία, με αποτέλεσμα να επικρατεί το αδιαχώρητο, αφού προσήλθαν πάνω από 1000 γυναίκες. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Άμυνας κος Ευάγγελος Βενιζέλος, η Υφυπουργός κα. Μιλένα Αποστολάκη, οι δήμαρχοι κος Γιώργος Ιωακειμίδης (Νίκαιας-Ρέντη), κος Λουκάς Τζανής (Κερατσινίου-Δραπετσώνας), κος Παντελής Ζουμπούλης (Περάματος), κος Σταύρος Κασιμάτης (Κορυδαλλού), κος Κώστας Καλλίρης (Ζωγράφου), κος Γιάννης Γλύκας (τέως δήμαρχος Περάματος), οι αντιπεριφερειάρχες κος Στέφανος Χρήστου (Πειραιά), κος Δημήτρης Κατσικάρης (Νήσων), κα Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου (Κεντρικού Τομέα Αθηνών), καθώς και 15 περίπου βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, οι κύριοι/κυρίες Κώστας Καρτάλης, Μιχάλης Κατρίνης, Τόνια Αντωνίου, Πάρης Κουκουλόπουλος, Δημήτρης Καρύδης, Παναγιώτης Κουρούμπλης, Σπυροπάνος Μαργέλης, Νίκος Σαλαγιάννης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Μιχάλης Τσελέπης, Σούλα Μερεντίτη, Σπύρος Μοσχόπουλος, Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, Αθανάσιος Γικόνογλου.

  16/03/2011

 • draseis_lamprakis2

  ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ

  Δημήτρης Λιντζέρης: « Η πολιτική πρέπει και μπορεί να είναι πάθος και προσφορά».

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουνίου στο Καστράκι Δραπετσώνας,η
  εκδήλωση , την πρωτοβουλία της οποίας ανέλαβε ο Βουλευτής Β” Πειραιά ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης προς τιμήν του φιλειρηνιστή και αγωνιστή της Δημοκρατίας, Γρηγόρη Λαμπράκη.
  Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μίλησαν για το όραμα , τη δράση και την προσφορά του Γρηγόρη Λαμπράκη , ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος που συμμετείχε ηγετικά στους Λαμπράκηδες, ο μουσικοσυνθέτης και πρόεδρος του κινήματος των Λαμπράκηδων Μίκης Θεοδωράκης που με την παρουσία και τον αγωνιστικό του λόγο μας συγκίνησε και μας θύμισε ένα από τα πιο μαζικά , πολύμορφα και μαχητικά πολιτικά ρεύματα που εμφανίστηκαν ποτέ στην Ελλάδα. Επίσης διεξοδικά αναφέρθηκε στους Λαμπράκηδες του αγώνα , του πολιτισμού και της αξιοπρέπειας ο συγγραφέας και πρόεδρος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Μάκης Τρικούκης, η συμβολή του οποίου στο κίνημα υπήρξε σημαντική. Το παρόν έδωσε και ο πρώην Βουλευτής Πειραιά Γιάννης Παπαδημητρίου για τους εθνικούς και δημοκρατικούς αγώνες του οποίου, του έχει απονεμηθεί σχετικό παράσημο.
  Ακόμη στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας,, Δραπετσώνας Αλ. Χρυσός,Περάματος Γ. Γλύκας, Κορυδαλλού Στ. Κασσιμάτης, Σαλαμίνας Σπ. Σοφρά, Μεθάνων Χρ. Πάλλης,ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Π. Μπιτσαξής, πολλοί Αντινομάρχες, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού κόσμου, φορέων και συλλόγων καθώς και πλήθος πολιτών.
  Επίσης, τον Βουλευτή Β” Πειραιά Δημήτρη Λιντζέρη, τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί συνάδελφοί του βουλευτές , οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρωτοβουλία αυτή η οποία στόχο είχε να δείξει ότι η πολιτική, η συλλογικότητα, τα σύμβολα παραμένουν άθικτα σε αυτή την αδυσώπητη εποχή.
  Ξεχωριστή παρουσία στην εκδήλωση και ο κ. Πέτρος Κυριακίδης, ο οποίος απέδειξε ότι σε όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους υπάρχουν άνθρωποι που πασχίζουν για την Ελλάδα που μας αξίζει.
  Στην ομιλία του ο Βουλευτής τόνισε πως ο Γρηγόρης Λαμπράκης παραμένει λαμπερός και αστιγμάτιστος. Ηγέτης μιας αέναης πορείας προς τα εμπρός. «Είναι πολύτιμοι και πάντα επίκαιροι οι ήρωες και τα σύμβολα των αγώνων της Δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ειρήνης» υπογράμμισε ο Δημήτρης Λιντζέρης.
  Παράλληλα , ο Βουλευτής αναφέρθηκε στις πολλαπλές σημάνσεις της εκδήλωσης ενώ είπε , χαρακτηριστικά: « Για εμάς ο Γρηγόρης Λαμπράκης είναι παρών στο διηνεκές και αφορμή για την κατάκτηση της αυτοσυνειδησίας μας».
  Κλείνοντας την ομιλία του ο Δημήτρης Λιντζέρης, σημείωσε πως ανέλαβε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία γιατί η πολιτική πρέπει και μπορεί να είναι πάθος, πρέπει και μπορεί να είναι προσφορά.
  Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης, ενώ μετά το πέρας των ομιλιών , ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη λαϊκή ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη με τη συμμετοχή των Δημήτρη Μπάση, Δώρου Δημοσθένους και Σοφίας Παπάζογλου.

  Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα των Δήμων:
  Πειραιά, Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Περάματος, Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Σαλαμίνας, Αμπελακίων.

  03/06/2010

 • olp

  ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου στο χώρο εκδηλώσεων του Γηπέδου Καραϊσκάκη, η ημερίδα που διοργάνωσε ο βουλευτής της Β” Πειραιά ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Λιντζέρης για να παρουσιάσει τις προτάσεις του με θέμα: «Ο Πειραιάς μπροστά σε νέες δυνατότητες και ευκαιρίες».

  Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης, ο οποίος ανέπτυξε το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ, ο βουλευτής της Α” Πειραιά του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, η υπερνομάρχης Αθηνών- Πειραιώς κα Μπέη, οι δήμαρχοι Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας, Περάματος, Γ. Γλύκας, Δραπετσώνας Αλ. Χρυσός, Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτης, Σαλαμίνας Σπ. Σοφράς, ο πρώην Πρόεδρος του ΟΛΠ κ.Γ. Πρασιανάκης,οι οποίοι και τοποθετήθηκαν επί του θέματος. Ακόμη στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο τ. περιφεριάρχης Αττικής Μ.Κυριακίδης, ο πρώην Βουλευτής Β” Πειραιά Χρ. Φωτίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γ. Κασιμάτης, πολλοί Αντινομάρχες, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι ,εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, φορέων και συλλόγων καθώς και πλήθος πολιτών.

  Ο κ. Λιντζέρης ανέλαβε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, με αφορμή το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ, και θέλοντας -όπως και ο ίδιος δήλωσε- να συμβάλει από την πλευρά του στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη και ευημερία του Πειραιά και των γύρω δήμων.

  Στην ομιλία του ο βουλευτής τόνισε τη σημασία των επενδύσεων στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας του Πειραιά, στην αύξηση της απασχόλησης, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επανέφερε το ζήτημα της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Ακτή Βασιλειάδη-Δραπετσώνα-Κερατσίνι-Πέραμα, προτείνοντας: «τη δημιουργία ενός κοινώς αποδεκτού φορέα δράσης υπό την εποπτεία του ΟΛΠ. Όπως επίσης και τη δημιουργία εταιρικού σχήματος ενός σκοπού ,αντικείμενο της οποίας θα μπορούσε να είναι η συγκρότηση αναπτυξιακού προγράμματος, η κατάρτιση ενός master plan για όλο το θαλάσσιο αστικό μέτωπο και η μετατροπή του φορέα αυτού σε φορέα υλοποίησης και λειτουργίας με την ενεργή συμμετοχή των δήμων».
  Ο κ. Λιντζέρης μάλιστα, υπογράμμισε τη σημασία των έργων και των επενδυτικών σχεδίων που πρέπει να δρομολογηθούν , όπως ένα διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, ένα συνεδριακό κέντρο στο Παλατάκι, ένα θεματικό πάρκο για την ιστορία του Πειραιά και της ναυτιλίας στη θέση Καστράκι, η δημιουργία Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά με την ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων από τον Πειραιά μέχρι τη Σαλαμίνα και η ανάδειξη του λιμανιού σε κόμβο πολιτιστικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας των χωρών της Μεσογείου. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «μπορούν να αναδείξουν τον Πειραιά και τους δήμους του σε πόλο έλξης, τόπο προορισμού, μπορούν να τον καταστήσουν μια ανταγωνιστική πόλη».

  Παράλληλα, ο βουλευτής προέβαλε ως «επιβεβλημένη τη συγκρότηση μιας νέας αυτοδιοικητικής δομής μιας μητροπολιτικής οργάνωσης του Πειραιά, αλλά και την επανεξέταση της δυνατότητας λειτουργίας αυτόνομου υπουργείου Ναυτιλίας, καθώς -όπως τόνισε- η ναυτιλία είναι ο σημαντικότερος αιμοδότης και πυλώνας της ελληνικής οικονομίας.
  Τέλος, δηλώνοντας την πρόθεσή να καταθέσει ένα πλήρες σχέδιο για την ανάπτυξη της μείζονος περιοχής του Πειραιά μέχρι το τέλος του 2010, παρουσίασε τα σημεία αιχμής του σχεδίου και έκλεισε δηλώνοντας με έμφαση: «Είναι στο χέρι μας ο Πειραιάς και οι δήμοι της Β” Πειραιά να έχουν το δικό τους μερίδιο στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ, να έχουν το δικό τους μερίδιο στο μέλλον».

  Μετά την παρουσίαση της πρότασης του κ. Λιντζέρη ακολούθησε συζήτηση την οποία συντόνισε με επιτυχία ο γνωστός δημοσιογράφος Μανώλης Αναγνωστάκης.

  11/02/2010

 • Η 7η Ιουνίου, μια νέα αρχή

  Δελτίο Τύπου

  Δ.Λιντζερης: « η 7η Ιουνίου, μια νέα αρχή»

                      «Φεύγουμε από αυτή τη συνάντηση σοφότεροι και πιο συνειδητοποιημένοι όσον αφορά στην 7η Ιουνίου», μ΄ αυτά τα λόγια έκλεισε την εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση για τις ευρωεκλογές, ο γνωστός δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος και συντονιστής της, την οποία διοργάνωσε ο βουλευτής β΄ Πειραιά Δ. Λιντζερης.

                    Μια εκδήλωση αφιερωμένη στην 30χρονη πορεία τα Ευρωπαϊκής Ένωσης, με καλεσμένους Ευρωβουλευτές από το χτες, το σήμερα και το αύριο.

                   Ο τ. υπουργός Αναστάσιος Πεπονής, η βουλευτής και υποψήφια ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη, ο ευρωβουλευτής Κώστας Μποτόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής και δ/ντης  του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου Γ.Α.Παπανδρέου Δημήτρης Δρούτσας μαζί με το βουλευτή Δημήτρη Λιντζερη και το δημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο, συνέθεσαν ένα πάνελ με γνώσεις κι εμπειρία που μετέδωσαν και στην κατάμεστη από κόσμο Ένωση Ποντίων Νικαίας.

                Πλήθος πολιτών της β΄ Πειραιά (περισσότερα από 800 άτομα) και πολλοί παράγοντες όλων των δήμων κατέκλυσαν την αίθουσα και τη γέμισαν ασφυκτικά (καθώς και τον πεζόδρομο στην οδό Κιλικίας),διαψεύδοντας το γενικό κλίμα αρνητισμού που επικρατεί σε ολόκληρη την Ευρώπη για προσφυγή στις κάλπες.

               Έντονη η παρουσία της νεολαίας ξάφνιασε ευχάριστα τους παρευρισκομένους και ενθουσίασε με τις σοβαρές τοποθετήσεις τους.

               Ο Δ.Λιντζέρης ως καλός οικοδεσπότης είχε για όλους μια καλή κουβέντα ενώ έπλεξε το εγκώμιο του ευπατρίδη Αναστάσιου Πεπονή, για το υποδειγματικό του ήθος και την εντιμότητά του κατά τη διάρκεια της πολιτικής του πορείας.

              Κλείνοντας την ομιλία του ο βουλευτής β΄Πειραιά τόνισε πως «και σήμερα ως Έλληνες και ως Σοσιαλιστές, μπορούμε να παλέψουμε για μια ειρηνική και ισχυρή Ευρώπη που θα υπηρετεί τρεις στόχους, την ισονομία, την ισηγορία, την ισοπολιτεία μεταξύ λαών , κρατών και πολιτισμών».

  Από το Γραφείο Τύπου

  01/06/2009           

 • Υπέρ των δικαιωμάτων των Αθλούμενων Νεφροπαθών

  Δ.Λιντζέρης : Υπέρ των δικαιωμάτων των Αθλούμενων Νεφροπαθών

               «Πρωτοφανή αδιαφορία, που αγγίζει τα όρια της αναλγησίας και ίσως ενός λανθάνοντος  ρατσισμού, επιδεικνύει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αθλητισμού στην ικανοποίηση των νομίμων και δικαίων αιτημάτων των Αθλητικών Συλλόγων και των Αθλητών των Συλλόγων Νεφροπαθών και Μεταμοσχευθέντων, έτσι ώστε να διευκολυνθούν να αναπτύξουν τις αξιόλογες αθλητικές τους δραστηριότητες εντός αλλά κυρίως εκτός συνόρων με τη συμμετοχή τους σε Παγκόσμια ή Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα»

               Αυτά και πολλά άλλα τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Δημήτρης Λιντζέρης και συνεχίζει:

              «Αντί η Πολιτεία να ενθαρρύνει, να τιμήσει και να ανταμείψει τη γενναία προσπάθεια μιας ευαίσθητης και καθημερινά αγωνιζόμενης ομάδας συνανθρώπων μας που με θάρρος και αισιοδοξία διεκδικούν το μερίδιό τους στη ζωή και τις δραστηριότητές της, τους αγνοεί, στρεψοδικεί εις βάρος τους και τους βάζει στο περιθώριο.

              Καθυστερεί επανειλημμένως να εγκρίνει εγκαίρως τη συμμετοχή των Αθλητών σε διεθνείς αγώνες, δημιουργεί γραφειοκρατικά προβλήματα, καθυστερεί να καταβάλει τις από το νόμο προβλεπόμενες αποζημιώσεις στους Αθλητές που φέρουν διεθνείς διακρίσεις

             Οι αρμόδιοι κατά καιρούς Υπουργοί και Υφυπουργοί της Κυβέρνησης της Ν.Δ. όχι μόνον επιδεικνύουν αδιαφορία στην εκτέλεση των εκ του νόμου υποχρεώσεών τους προς την ειδική και ευαίσθητη αυτή κατηγορία Αθλητών, αλλά τους ωθούν προς την αναξιοπρέπεια, αφού τους υποχρεώνουν με τον τρόπο τους, ν” απευθύνονται προς το κόμμα της Ν.Δ. ως διαμεσολαβητή και επιλαμβανόμενοι , εκ των υστέρων και καθυστερημένα, κάποιων αιτημάτων, με εντελώς απαράδεκτο και υποτιμητικό πελατειακό τρόπο, όπως προκύπτει από τις καταγγελίες των ιδίων των Αθλητών»

                        Κατόπιν όλων αυτών, ο βουλευτής ζητά απάντηση από τον Υπουργό για το

   

           «Ποιες ενέργειες θα γίνουν ώστε ν” αλλάξει άμεσα η στάση της Κυβέρνησης απέναντι στους Αθλητές Νεφροπαθείς και Μεταμοσχευθέντες,»

  21/01/2009

 • Στο πλευρό των εμπόρων της Νίκαιας

  Δ.Λιντζέρης «Στο πλευρό των Εμπόρων της Νίκαιας…

   

  … που οι επιχειρήσεις τους  απειλούνται  καθημερινά με λουκέτο, βρέθηκε ο βουλευτής β΄ Πειραιά , Δημήτρης Λιντζέρης, ο οποίος δεσμεύτηκε για μακρόχρονη και ουσιαστική συνεργασία μαζί τους.

             Σε μια εποχή που η οικονομία καταρρέει , το εμπόριο «φυτοζωεί», η αγορά δέχεται μεγάλο πλήγμα ιδιαίτερα στις περιοχές της β΄ Πειραιά.

           Από τα θέματα που  έθεσαν οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου στο Δ. Λιντζέρη, αυτά που χρήζουν προσοχής και παρέμβασης είναι:

   1.το αφορολόγητο, που καταργήθηκε με νόμο της Κυβέρνησης στο θερινό τμήμα,

   2. τη λαίλαπα των εμπορικών κέντρων εντός οικιστικού ιστού,

   3. την αναρχία του υπαίθριου εμπορίου.

   

  15/12/2008

 • Συντάξεις Λιμενεργατών

  Δ.Λιντζέρης: Παραβίαση της αρχής της ανταποδοτικότητας στο ΤΑΠΙΤ, με εντολή της Κυβέρνησης

        Tο Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ), με έγγραφο του Γ.Γ Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής, προστασίας πήρε εντολή, να χορηγήσει συντάξεις στο προσωπικό του πρώην ταμείου ΤΑΠΕΛ αποκλειστικά από τον Τομέα Πρόνοιας και Λιμενεργατών.

  Σύμφωνα με το νόμο όμως, το ΤΑΠΙΤ χορηγεί μόνο εφάπαξ βοηθήματα, από τους αντίστοιχους Τομείς Πρόνοιας στους ασφαλισμένους ή στα μέλη των οικογενειών τους..

  Έτσι ο βουλευτής β΄ Πειραιά Δ. Λιντζέρης, επισημαίνει τα κακώς κείμενα στην αρμόδια Υπουργό και ζητά απαντήσεις, με ερώτηση που κατέθεσε ,αφού σύμφωνα  με την παρούσα κατάσταση:

  *   παραβιάζεται η αρχή ανταποδοτικότητας

  *Οι συντάξεις θα μειωθούν, αφού θα διοχετευτεί σε άλλο φορέα μέρος των εισφορών

  και

  *είναι απορίας άξιον γιατί δεν καταβάλλεται η σύνταξη των υπαλλήλων του πρώην ΤΑΠΕΛ από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

  11/12/2008

 • Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

  Δ. Λιντζέρης.  Η Νίκαια στερείται ειδικού σχολείου

         Το μεγάλο κεφάλαιο των ΑΜΕΑ, εξακολουθεί να μένει «αδιάβαστο» από τηνΠολιτεία, αφού η ίδια στερείται ευαισθησίας , προνοητικότητας και προγραμματισμού, απέναντι στα άτομα που την έχουν περισσότερο από όλους ανάγκη.

        Έτσι στην Ελλάδα τιμούμε την παγκόσμια αυτή μέρα για το τυπικόν της υπόθεσης, χωρίς ουσία, έργο και δράση.

       Ένα απλό παράδειγμα , που αποδεικνύει αυτή την αδιαφορία, είναι το γεγονός του ότι ο μεγαλύτερος δήμος της β΄ περιφέρειας του Πειραιά ο Δήμος Νικαίας, δεν έχει δικό του ειδικό σχολείο, παρ΄ όλες τις διαμαρτυρίες και τα αιτήματα γονιών και εκπαιδευτικών που αγωνίζονται για τη δημιουργία και λειτουργία του εν λόγω σχολείου.

       Τα παιδιά αναγκάζονται να μεταφέρονται στο ειδικό σχολείο του Πειραιά και ταλαιπωρούνται τόσο τα ίδια όσο και οι οικογένειες τους.

      Ο βουλευτής β΄ Πειραιά , Δ.Λιντζέρης, εδώ και λίγους μήνες ηγείται μιας εκ νέου προσπάθειας άρσης της αναλγησίας της Πολιτείας, με σκοπό τη λειτουργία του ειδικού σχολείου Νικαίας, ευελπιστώντας πως το αρμόδιο Υπουργείο θα αντιληφθεί έστω και καθυστερημένα το χρέος του, όπως και ολόκληρη η κοινωνία, απέναντι στα ΑΜΕΑ και δη στα παιδιά.

   

  03/12/2008

Page 1 of 612345...Last »