• ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΑΛΑΤΑ

  ΕΡΩΤΗΣΗ

  Προς : τον Υπουργό Υγείας κ.Δ. Αβραμόπουλο

   

  ΘΕΜΑ:ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ  ΓΑΛΑΤΑ

  Κύριε Υπουργέ,

  Το Κέντρο Υγείας Γαλατά υπολειτουργεί με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένη σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων αλλά  και των επισκεπτών του Δήμου Τροιζήνας, Πόρου, Μεθάνων και των γύρω περιοχών.

  Από τις δέκα οργανικές θέσεις εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού, είναι καλυμμένες μόνο οι πέντε. Επίσης, η θέση του Παιδιάτρου παραμένει ακάλυπτη, οι δύο νοσηλεύτριες βρίσκονται σε άδεια κυήσεως, ενώ μία οργανική θέση του Κέντρου Υγείας  καταλαμβάνεται αντικανονικά από νοσηλεύτρια  που έχει τοποθετηθεί αυθαίρετα  στο περιφερειακό  Ιατρείο Ύδρας. Συνολικά δηλαδή λείπουν τέσσερις νοσηλεύτριες.

  Ακόμη, οι επισκέπτες Ιατροί από το Τζάνειο νοσοκομείο ενώ παλαιότερα έρχονταν στο Κέντρο Υγείας Γαλατά κάθε εβδομάδα , σήμερα έρχονται κάθε 3, 4 μήνες(!!), με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται ασθενείς  με καρδιολογικά, οφθαλμολογικά, ορθοπεδικά, γυναικολογικά και λοιπά ειδικά προβλήματα και να αναγκάζονται  με μεγάλο οικονομικό κόστος να αναζητούν περίθαλψη στα ήδη φορτωμένα με πολλή δουλειά νοσοκομεία του Πειραιά και της Αθήνας.

  Τέλος, το Ακτινολογικό και το Φυσικοθεραπευτήριο δεν λειτουργούν λόγω ελλείψεως Τεχνολόγου- Ακτινολόγου και Φυσικοθεραπευτή.

  Η κακή αυτή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Γαλατά έχει θορυβήσει τόσο τους κατοίκους και τους πολυπληθείς επισκέπτες της περιοχής όσο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση . Εκφράζουν δε την αγωνία και την αγανάκτηση τους με προφορικές και γραπτές τους παρεμβάσεις. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Μεθάνων κ. Χρήστος Πάλλης έχει απευθυνθεί σε εσάς κύριε Υπουργέ εγγράφως και ζητεί την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. Όμως εσείς κωφεύετε ως μη οφείλατε. Καθίσταστε έτσι προσωπικά υπεύθυνος  για οτιδήποτε δυσάρεστο συμβεί τους  θερινούς μήνες, αφού είναι πλέον σαφές ότι το Κέντρο Υγείας Γαλατά δεν επαρκεί να καλύψει υγειονομικά τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής.

   

  ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  1.Ποιά άμεσα μέτρα και πότε θα λάβει ο κ. Υπουργός και οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας ώστε να παρασχεθεί στους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής η περίθαλψη και οι ιατρικές υπηρεσίες που δικαιούνται;

  2.Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη για την τραγική εγκατάλειψη και απαξίωση του Κέντρου Υγείας Γαλατά  και την έκθεση των κατοίκων σε κίνδυνο και οικονομική αιμορραγία λόγω της προσφυγής τους σε νοσοκομεία άλλων περιοχών ή στην ιδιωτική πρωτοβουλία;

  3.Ποιόν σεβασμό δείχνει ο κ. Υπουργός και ποιες πρόνοιες λαμβάνει για τους 15.000 κατοίκους των Δήμων Τροιζήνας, Πόρου και Μεθάνων αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών εν όψει της θερινής περιόδου;

  2-7-2009

  Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ                                                           

                               ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ