• ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ

  Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ  Β” ΠΕΙΡΑΙΑ

  ΕΡΩΤΗΣΗ

   

  ΠΡΟΣ: τον κ. Υπουργό Πολιτισμού    

  ΘΕΜΑ: ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

  Κύριε Υπουργέ ,

  Δύο μήνες έχουν παρέλθει από την ορκωμοσία της Κυβέρνησης στην οποία συμμετέχετε και κατά παράβαση του άρθρου 83 του Συντάγματος, δεν έχει εκδοθεί ακόμα  κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του οικείου Υπουργού Πολιτισμού, προκειμένου να ανατεθούν αρμοδιότητες στον Υφυπουργό  Αθλητισμού.

  Αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας είναι ο καίριος τομέας του Αθλητισμού στη χώρα μας,  να έχει αφεθεί  ουσιαστικά χωρίς ιδιαίτερη μέριμνα,  αφού ο επικεφαλής Υφυπουργός παραμένει χωρίς αρμοδιότητες.

  Επίσης παρατηρείται αδράνεια της διοίκησης και συνακόλουθα της αρμόδιας  Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία είναι η μόνη διαρκής επιτροπή που δεν έχει συνεδριάσει από την αρχή της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, ενώ  βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικά αθλητικά ζητήματα.

  Η απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση αναδεικνύει ανευθυνότητα και πολιτική ιδιοτέλεια.

  Η αδράνεια αυτή εξ αντικειμένου αντανακλά και στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, ο οποίος προφανώς δεν ασχολείται με τον συντονισμό της  Κυβέρνησής του.

          Κατόπιν αυτών  ερωτάστε:

  1. Έχει εκδοθεί κοινή  απόφαση  του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Πολιτισμού  για ανάθεση   αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Αθλητισμού;

  2. Ποιοί είναι οι λόγοι της καθυστέρησης;

  3. Πότε θα εκδοθεί η  απόφαση ανάθεσης αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Αθλητισμού;

  22-11-2007

                                                                          Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

                                                                          ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ