• Δεδουλευμένα Φυλάκων Κορυδαλλού

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ

  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β” ΠΕΙΡΑΙΑ

   

  ΕΡΩΤΗΣΗ – ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

   

  ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

   

   

  Θέμα: Μη καταβολή δεδουλευμένων ωρών εργασίας στους εξωτερικούς υπαλλήλους φρούρησης των Φυλακών Κορυδαλλού

   

  Κύριε Υπουργέ,

  Με επανειλημμένες έγγραφες αναφορές αλλά και εξώδικη διαμαρτυρία, τόσο το πρωτοβάθμιο σωματείο της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Υ.ΕΦ.Κ.Κ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης, διαμαρτύρονται για την – χωρίς τη νόμιμη αμοιβή -εξαντλητική εργασία, των εργαζομένων στη Φρουρά Φυλακών Κορυδαλλού, και για την άρνηση της Διοίκησης να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα τους κατά τις πέραν του ωραρίου τους ώρες και ημέρες, παρά τις ισχύουσες διατάξεις.

  Διαμαρτύρονται επίσης για μεροληπτική αντιμετώπισή ως προς την καταβολή των δεδουλευμένων για τις πέραν του πενθημέρου ημέρες εργασίας.

  Τέλος διαμαρτύρονται διότι τους οφείλονται περισσότερα από 8.000 ημερήσιες αναπαύσεις, δηλαδή περισσότερες από 40 ημερήσιες αναπαύσεις ανά υπάλληλο.

  Όλα τα πιο πάνω, γίνονται κατά σαφή παράβαση του άρθρου 22 του Συντάγματος, των ν. 3388/2005 και ν. 3205/2003, αλλά και υπουργικών αποφάσεων που ρυθμίζουν τα πιο πάνω.

   

   Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

   

  1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να εφαρμοστούν οι κείμενες διατάξεις των νόμων, για την καταβολή των δεδουλευμένων και για την αποκατάσταση της χρηστής, δίκαιης και αμερόληπτης Διοίκησης και Οικονομικής διαχείρισης στις Φυλακές Κορυδαλλού;

   

  1. Σε τι ενέργειες θα προβείτε  έναντι της Διοίκησης για την κατάργηση κάθε έννοιας ισονομίας ως προς τους υπαλλήλους στις Φυλακές Κορυδαλλού;

   

  Να κατατεθούν οι καταβληθείσες κατά το τελευταίο εξάμηνο του ’08 αποζημιώσεις κατά ποσό και εργαζόμενο, που αφορούν σε απασχόληση νυκτερινή, Κυριακών και αργιών και πέραν του πενθημέρου, για όλο το προσωπικό των Φυλακών Κορυδαλλού.

   

  9-4-2009

  Ο Ερωτών Βουλευτής

  Δημήτρης Λιντζέρης