• Εκστρατεία κατά του Καρκίνου του Μαστού

  Δ.Λιντζέρης: «στον πόλεμο κατά του καρκίνου με όπλο τη γνώση»

  Λίγο πριν φύγει ο Οκτώβρης, ο «ροζ» μήνας πρόληψης ενάντια στον καρκίνο του μαστού, η β΄ Πειραιά έκανε για πρώτη φορά το δικό της βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Και δεν ήταν μετέωρο…

  Με πρωτοβουλία του βουλευτή αλλά και γιατρού γυναικολόγου, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών Δ. Λιντζέρη…Με την πείρα του Γραμματέα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, Ευγ. Φιλόπουλου…Καθώς και την προσωπική  μαρτυρίατης Αμαλίας Μπέκα, από το Άλμα Ζωής, πλήθος γυναικών έζησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νικαίας, μια πραγματική εμπειρία προληπτικής ιατρικής.

  Ο Δ. Λιντζέρης γνωρίζοντας πολύ  καλά τις γυναίκες της Β΄ Πειραιά, τις υποχρεώσεις τους, τις ανάγκες τους, την αφιέρωση τους σε σπίτι και οικογένεια, τον ελάχιστο χρόνο τους να ασχοληθούν με τον εαυτό τους, επεσήμανε τόσο την απειλή της νόσου όσο και τη σημασία της πρόληψης.

  Η Α. Μπέκα , με τον πλέον ανθρώπινο τρόπο κατέθεσε και μοιράστηκε τις δικές της συγκλονίστηκες στιγμές, όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με τον Καρκίνο του μαστού, μεταφέροντας ένα μοναδικό μήνυμα αισιοδοξίας κι ελπίδας για την αντιμετώπιση της νόσου αρκεί να διαγνωσθεί και να αντιμετωπιστεί την κατάλληλη χρονική στιγμή.

  Ο Ευαγ. Φιλόπουλος, με μία αναλυτική προσέγγιση στο θέμα, που έγινε ακόμη πιο κατανοητή μέσα από διαφάνειες, που με τρόπο ιδιαίτερα κατατοπιστικό «έμαθαν» στις γυναίκες πότε είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή που η πρόληψη, μπορεί να σώσει, στην κυριολεξία τη ζωή τους.

  Τα λόγια και οι θέσεις και των τριών κράτησαν το ενδιαφέρον του συνόλου των γυναικών αμείωτο μέχρι την τελευταία στιγμή που οι ομιλητές δέχθηκαν ένα καταιγισμό ερωτήσεων με απορίες κοινές ή και πιο εξειδικευμένες, οι οποίες απαντήθηκαν λεπτομερώς.

  Το νόημα και ο στόχος της βραδιάς  «κλείστηκε» σαν απόσταγμα στα λόγια του Δ. Λιντζέρη, σύμφωνα με τα οποία :

  «το μεγαλύτερο και αναντικατάστατο αγαθό για κάθε άνθρωπο είναι η υγεία του και δεν πρέπει να έχουμε την αντίληψη ότι φροντίζει ο Θεός μόνο για μας. Πρέπει να απαλλαγούμε από την τακτική του στρουθοκαμηλισμού. Κι αυτό σημαίνει πρόληψη».

  Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η συνάδελφος του Δ. Λιντζέρη, Συλβάνα Ράπτη, η οποία επικρότησε ζεστά την πρωτοβουλία, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τη δική της απορία προς τους ειδικούς.

  Τέλος η ανταπόκριση του κόσμου, δέσμευσε δημόσια τον βουλευτή β΄ Πειραιά στη συνέχεια εκδηλώσεων παρόμοιου ύφους και θεματολογίας.

  29/10/2008