• Ελάχιστη προσφορά μνήμης στον Ανδρέα Παπανδρέου από τη Βουλή

  «Ελάχιστη προσφορά μνήμης στον  Ανδρέα Παπανδρέου από τη Βουλή»

                        Μία πρόταση  τιμής και μνήμης που διατυπώθηκε από το βουλευτή β΄ Πειραιά Δ. Λιντζέρη για τον Ανδρέα Παπανδρέου , ευοδώθηκε με την παρέμβαση της Προέδρου της Βουλής και υλοποιείται την ερχόμενη εβδομάδα στο χώρο της.

  Συγκεκριμένα , στα τέλη Δεκεμβρίου του 2006, ο κ. Λιντζέρης , ως μέλος της Επιτροπής της Βιβλιοθήκης της Βουλής,  κατέθεσε σε συνεδρίαση της,  πρόταση να διατεθεί  το προσωπικό αρχείο του Ανδρέα Παπανδρέου, στη Βουλή. Εκεί δηλαδή που του αξίζει να βρίσκεται.

   

  Με  παρέμβαση της κ. Ψαρρούδα-Μπενάκη στη σύζυγο του Ανδρέα, Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, τα πράγματα του αρχείου του(επιστολές, προσωπικά αντικείμενα κλπ)  δωρίστηκαν στη Βουλή. Μάλιστα η Βιβλιοθήκη της Βουλής διοργανώνει έκθεση με όλο αυτό το αρχειακό υλικό για το κοινό. Έτσι θα δοθεί στο κόσμο η ευκαιρία να «γνωρίσει»  αγαπημένα αντικείμενα του αείμνηστου ηγέτη.

   

  Ο κ. Λιντζέρης εξέφρασε την ικανοποίησή του και τόνισε ότι χρέος στη μνήμη δεν έχουμε μοναχά για τα γεγονότα, αλλά και για τις ιστορικές προσωπικότητες που άλλαξαν το ρου της ιστορίας της Ελλάδας. Και ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο άνθρωπος που πάλεψε για την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική δικαιοσύνη καθώς και   σειρά αλλαγών, αξίζει αυτή την τιμή.