• Η υπο –γονιμότητα –γεννητικότητα απειλούν

  «Η υπο  -γονιμότητα  -γεννητικότητα απειλούν»

                 Το ποσοστό του πληθυσμού, που βρίσκεται σε ηλικία τεκνοποίησης σήμερα, χωρίζετε σε δύο κατηγορίες.

                Σ΄ εκείνους που δεν θέλουν να κάνουν παιδιά και σε εκείνους που δε μπορούν να κάνουν παιδιά.

  Με τους πρώτους πρέπει  σαφώς να ασχοληθεί η Πολιτεία για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, τα άγχη, τις ανασφάλειες και τις αγωνίες τους για τα παιδιά…Πως θα μεγαλώσουν, πως θα ανατραφούν, πως θα σπουδάσουν…

  Με τους δεύτερους, οφείλει και ασχολείται ευτυχώς επιτυχώς  η επιστήμη και εν μέρει η πολιτεία ανεπιτυχώς…

   

  Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η Ελλάδα έχει «καταφέρει» να είναι πρώτη σε υπογεννητικότητα στην Ευρώπη και δεύτερη στον κόσμο.

  Ποιο είναι όμως ποιο δύσκολο να «νικηθεί»  και να βγούμε από το τέλμα, η άρνηση ή η ανικανότητα;

  Με σωστούς χειρισμούς μπορούν να αντιμετωπιστούν και τα δύο.

  Γι αυτό όμως χρειάζεται μια υπεύθυνη, σοβαρή, επιστημονική αντιμετώπιση με τη συνεργασία όλων των συναρμόδιων Υπουργείων. Χρειάζεται μια ολοκληρωμένη κρατική στάση χωρίς υποσχέσεις κι ευχολόγια, χωρίς εξαγγελίες δίχως αντίκρισμα.

            Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία δεν έχει προσθέσει ΤΙΠΟΤΑ απολύτως στον τομέα αυτό. Αντίθετα ξεγέλασε με πλαστές υποσχέσεις και πλαστά προνόμια  τους τρίτεκνους, κορόιδεψε και τα νεαρά ζευγάρια για  δήθεν κάλυψη των δαπανών εξωσωματικής γονιμοποίησης από τα ασφαλιστικά ταμεία…

  Υ.Γ. *στη χώρα μας, σε μια χώρα που το 1980 αντιστοιχούσαν 2,2 παιδιά ανά γυναίκα, κάτι που εξασφάλιζε τη φυσική ανανέωση του πληθυσμού, το 1999 αντιστοιχούν μόλις 1,3 παιδιά ανά γυναίκα, κάτι που σημαίνει ότι σε 20 χρόνια ο πληθυσμός της χώρας μας ανέρχεται σε 7 εκατομμύρια με ότι συνεπάγεται.