• Ικανοποίηση Αιτημάτων Αθλητικών Σωματείων και Αθλουμένων Νεφροπαθών και Μεταμοσχεφθέντων

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ

  ΒΟΥΤΕΥΤΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ.  Β” ΠΕΙΡΑΙΑ

   

  ΕΡΩΤΗΣΗ

   

  ΠΡΟΣ:  τον Υπουργό Αθλητισμού

   

  ΘΕΜΑ : Ικανοποίηση Αιτημάτων Αθλητικών Σωματείων και Αθλουμένων Νεφροπαθών και Μεταμοσχεφθέντων

   

  Κύριε Υπουργέ,

  Όπως προκύπτει από την αλληλογραφία μεταξύ των Αθλητικών Συλλόγων Νεφροπαθών και Μεταμοσχεφθέντων, αλλά και από Ανοικτή Επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό :

  • 1. Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού επιδεικνύει επί σειρά ετών πρωτοφανή αδιαφορία, που αγγίζει τα όρια της αναλγησίας στην ικανοποίηση των νομίμων και δικαίων αιτημάτων των Αθλητικών Συλλόγων και των Αθλητών ώστε να διευκολυνθούν να αναπτύξουν τις αξιόλογες αθλητικές τους δραστηριότητες εντός αλλά κυρίως εκτός συνόρων με τη συμμετοχή τους σε Παγκόσμια ή Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.
  • 2. Αντί η Πολιτεία να ενθαρρύνει, να τιμήσει και να ανταμείψει τη γενναία προσπάθεια μιας ευαίσθητης και καθημερινά αγωνιζόμενης ομάδας συνανθρώπων μας που με θάρρος και αισιοδοξία διεκδικούν το μερίδιό τους στη ζωή και τις δραστηριότητές της, τους αγνοεί, στρεψοδικεί εις βάρος τους και τους βάζει στο περιθώριο.
  • Καθυστερεί επανειλημμένως να εγκρίνει εγκαίρως τη συμμετοχή των Αθλητών σε διεθνείς αγώνες, δημιουργεί γραφειοκρατικά προβλήματα, καθυστερεί να καταβάλει τις από το νόμο προβλεπόμενες αποζημιώσεις στους Αθλητές που φέρουν διεθνείς διακρίσεις.
  • Χαρακτηριστική απόδειξη των παραπάνω αποτελεί ότι ακόμα και σήμερα, δεν έχουν καταβληθεί οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις στους νικητές των Παγκοσμίων Αγώνων της Ταϋλάνδης, του Αυγούστου του 2007, όταν η Ελλάδα κατετάγη 12η μεταξύ 58 χωρών και κατέκτησε 22 μετάλλια. Και μάλιστα, παρ” ότι είχε δοθεί από τον τότε αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Ορφανό, η έγκριση μετάβασης και συμμετοχής, στην Ελληνική Ομάδα.
  • 3. Οι αρμόδιοι κατά καιρούς Υπουργοί της Κυβέρνησης της Ν.Δ. όχι μόνον επιδεικνύουν αδιαφορία στην εκτέλεση των εκ του νόμου υποχρεώσεών τους προς την ειδική και ευαίσθητη αυτή κατηγορία Αθλητών, αλλά τους ωθούν προς την αναξιοπρέπεια, αφού τους υποχρεώνουν με τον τρόπο τους, ν” απευθύνονται προς το κόμμα της Ν.Δ. ως διαμεσολαβητή και επιλαμβανόμενοι , εκ των υστέρων και καθυστερημένα, κάποιων αιτημάτων, με εντελώς απαράδεκτο και υποτιμητικό πελατειακό τρόπο, όπως προκύπτει από τις καταγγελίες των ιδίων των Αθλητών

  Κατόπιν όλων αυτών

  Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

  Ποιες ενέργειες θα κάνετε ώστε ν” αλλάξει άμεσα η στάση της Κυβέρνησης απέναντι στους αξιέπαινους συνανθρώπους μας Αθλητές Νεφροπαθείς και Μεταμοσχεφθέντες, να τηρήσετε τις υποχρεώσεις σας που προκύπτουν άλλωστε από τους σχετικούς νόμους και να ενθαρρύνετε με συγκεκριμένο τρόπο την ανάπτυξη των Αθλητικών τους δραστηριοτήτων που τιμούν τους ίδιους αλλά κυρίως την κοινωνία και τη χώρα;

   

  15-1-2009

  Ο ερωτών Βουλευτής

   

  Δημήτρης Λιντζέρης