• Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τα λιμνάζοντα νερά στον Κηφισό στο ύψος του Ρέντη

   «Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τα λιμνάζοντα νερά στον Κηφισό στο ύψος του Ρέντη»

  Μια τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί εδώ και καιρό στο τελευταίο κομμάτι του Κηφισού ποταμού κι εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων που διαμένουν παραπλεύρως, επισημαίνει στον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, ο βουλευτής β΄ Πειραιά Δημήτρης Λιντζέρης.

  Στην κοίτη του ποταμού υπάρχουν λιμνάζοντα νερά στα οποία αναπτύσσονται αποικίες κουνουπιών ενώ δημιουργείται έντονη δυσοσμία, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

  Το πρόβλημα επιτείνεται από ακάθαρτα λύματα των βυρσοδεψείων και άλλων επιχειρήσεων που χύνονται στον Κηφισό, παρότι σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, ο ποταμός είναι αποδέκτης υδάτων και δεν απορρέουν σε αυτόν αγωγοί ακαθάρτων.

  Το θέμα γίνεται οξύτερο από τις ανοιξιάτικες βροχοπτώσεις αφού η κοίτη του ποταμού γεμίζει με φερτές ύλες μειώνοντας το ελεύθερο ύψος του. Και το καλοκαίρι όμως, λόγω της ανομβρίας,  το πρόβλημα εντείνεται λόγω της στασιμότητας των υδάτων.

  Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι κι έχουν ξεσηκωθεί, απαιτώντας τον τρόπο που  θα λυθεί το πρόβλημα έτσι ώστε οι ίδιοι και τα παιδιά τους να μη ζουν με το φόβο και να μην αναγκάζονται να κλείνουν πόρτες και παράθυρα για να μη μολύνεται  κι ο αέρας του σπιτιού τους.

  Στη ερώτηση του ο  κ. Λιντζέρης ρωτά τον Υπουργό *τι μέτρα θα λάβει για την επίλυση του προβλήματος αλλά και ποιος είναι ο λόγος που τόσο καιρό οι υπηρεσίες του Υπουργείου καθώς κι οι υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ αδιαφορούν στις εκκλήσεις τοπικής και νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

  Μήπως γιατί για την Κυβέρνηση η β΄ Πειραιά είναι και β΄ προτεραιότητας;

                                                                                    Από το Γραφείο Τύπου