• ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ
  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. Β” ΠΕΙΡΑΙΑ

  ΕΡΩΤΗΣΗ

  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
  ΘΕΜΑ : ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

  Κύριε Υπουργέ,
  Αποτελεί μόνιμη επιδίωξη των κατοίκων και των κοινωνικών φορέων της Σαλαμίνας, η λειτουργία Αρχαιολογικού Μουσείου. Ο πολιτισμός και η ιστορία αποτελούν για το νησί το συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξή του.
  Η προσπάθεια για τη δημιουργία αρχαιολογικού Μουσείου ξεκίνησε το 1999 και έχει περάσει πολλά στάδια. Kαι εγώ προσωπικά στο παρελθόν, πολλές φορές, με διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου και άλλες παρεμβάσεις, επεδίωξα να επιταχύνω τη δημιουργία του συγκεκριμένου Μουσείου, το οποίο στεγάζεται στο 1ο Καποδιστριακό Σχολείο που λειτούργησε στο νησί και επισκευάστηκε με πιστώσεις από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2001.
  Επί Ν.Δ. σημειώθηκε μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου. Αξίζει να τονιστεί ότι σε επίσκεψή του στο νησί ο Υφυπουργός κ. Τατούλης υποσχέθηκε ότι το εν λόγω Μουσείο θα λειτουργήσει το 2005. Ανάλογες υποσχέσεις είχε δώσει και ο επόμενος Υπουργός που απεδείχθησαν κενές περιεχομένου. Ακόμα και σήμερα το Μουσείο παραμένει κλειστό.
  Σε πρόσφατη επίσκεψή μου διαπίστωσα ότι η ολοκλήρωση του Μουσείου βρίσκεται στην τελική ευθεία. Λίγα πράγματα ακόμα απομένει να γίνουν, προκειμένου το αξιόλογο αυτό Μουσείο ν” ανοίξει τις πύλες του στους επισκέπτες.

  ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ
  1. Τι μέτρα θα λάβετε για την άμεση λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου της Σαλαμίνας ;
  2. Πότε προβλέπετε ότι θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια έναρξης της λειτουργίας του;

  23-11-09

  Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ