• Μήνυμα για την Εκλογή Προέδρου στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.

  Η αθρόα προσέλευση του δημοκρατικού λαού στις κάλπες και η σαφής εντολή του προς τον Γιώργο Παπανδρέου να ηγηθεί της πολιτικής, ιδεολογικής , οργανωτικής και ηθικής ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί νέα δεδομένα και νέες ευκαιρίες για το πολιτικό σύστημα και για το κίνημά μας.

    Όλοι όσοι διακονούμε την πολιτική έχουμε χρέος να τιμήσουμε και να υπηρετήσουμε αυτή τη σαφή εντολή.

  Αναδείχτηκε η ανάγκη δραστικών παρεμβάσεων ώστε να επιτευχθεί η αυτονομία της πολιτικής, η επιστροφή της πολιτικής, η πρωτοκαθεδρία της πολιτικής απέναντι στην αγορά.

  Το ΠΑΣΟΚ ως η ραχοκοκαλιά και η μαχητική πρωτοπορία της δημοκρατικής παράταξης καλείται να λειτουργήσει ως δύναμη εθνικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης κι αναγέννησης.

  Οι ανάγκες του λαού και της χώρας επιβάλλουν σήμερα την ανιδιοτελή συστράτευση όλων, για τη νέα νικηφόρα πορεία του ΠΑΣΟΚ.

  Οι εμπειρίες της εσωκομματικής αναμέτρησης μόνο ως μέγιστο μάθημα πρέπει να αξιοποιηθούν και σε καμιά περίπτωση ως αιτία η αφορμή εσωστρέφειας ή αναπαραγωγής της κρίσης.

  Όλοι κρινόμαστε και θα κριθούμε όχι από τις διακηρύξεις αλλά από τις πράξεις μας.

  Πολλοί μάντεις κακών προβλέπουν ή απεργάζονται τον κατακερματισμό των πολιτικών δυνάμεων, σε μια εποχή κατά την οποία η χώρα χρειάζεται τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική και κοινωνική συνοχή.

  Η εσωκομματική αναμέτρηση τελείωσε. Η πορεία προς το λαό, ο αγώνας εναντία στη δεξιά και τις πολιτικές της αρχίζει.

   

  13/11/2007