• Συζήτηση για Εφαρμοστικό Νόμο

  Κύριε πρόεδρε,

  Στη χθεσινή μου ομιλία εξήγησα την θετική μου ψήφο λέγοντας ότι σήμερα είμαστε εκ των πραγμάτων αναγκασμένοι να πάρουμε αποφάσεις με το μαχαίρι στο λαιμό, όχι με βάση την επιθυμία αλλά με βάση την ανάγκη. Πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο έχουμε χρόνο για ν” αποφύγουμε το μοιραίο. Αρκεί από εδώ και μπρος να είμαστε σταθεροί και συνεπείς στο δρόμο που οδηγεί στην ανάκαμψη. Όλοι οι χειρισμοί από εδώ και μπρος πρέπει να μας βγάζουν από την κρίση και να μην μας σπρώχνουν βαθύτερα.

  Είπατε κ. Υπουργέ ότι και το Μεσοπρόθεσμο και ο Εφαρμοστικός νόμος αποτελούν στην ουσία ενιαία οντότητα που πρέπει να ψηφιστεί ώστε την ερχόμενη εβδομάδα στο eurogroup να μπορέσετε να ξεκινήσετε τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές εταίρους πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

  Γνωρίζετε ότι έχω διατυπώσει εδώ και πολύ καιρό αντιρρήσεις, επισημαίνοντας φαινόμενα ανεπαρκούς προετοιμασίας, αναβλητικότητας και αντιφάσεων. Και επειδή πολύς λόγος γίνεται για το αν είναι σωστό το φάρμακο εξόδου από την κρίση ή η δόση του, το μίγμα όπως λέει ο κ.Σαμαράς. Σαν γιατρός σας λέω ότι εξίσου σημαντική παράμετρος είναι και ο χρόνος έναρξης της αγωγής.

  Αν από πέρσι που συμφωνήθηκαν στο μνημόνιο οι διαρθρωτικές αλλαγές και αποκρατικοποιήσεις είχαν ξεκινήσει ή τουλάχιστον προετοιμαστεί, δε θα φτάναμε στο σημείο να είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε fast track  ενέργειες που ενέχουν τον κίνδυνο λαθών ή παραλείψεων. Ούτε θα ακούγαμε τον Όλι Ρεν να μιλά για αποκρατικοποιήσεις ανά διήμερο προσβάλλοντας τη χώρα και το λαό της, παραβιάζοντας στην ουσία το Ευρωπαϊκό δίκαιο.

  κ. Υπουργέ,

  Πράγματι κάθεστε στην πιο κρίσιμη και επικίνδυνη καρέκλα του Υπουργικού συμβουλίου και πρέπει να αξιοποιήσετε στο έπακρον τις ικανότητές σας αλλά και τις νομικές σας γνώσεις.

  29/06/2011