• ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ

    ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. Β” ΠΕΙΡΑΙΑ

     

    ΕΡΩΤΗΣΗ και ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

     

    ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΘΕΜΑ :   ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    Κύριε Υπουργέ,

    Όπως είναι γνωστό, από το 1999, ο Δήμος Σαλαμίνας παραχώρησε στο Υπουργείο Πολιτισμού το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας, προκειμένου να στεγαστεί αρχαιολογικό μουσείο. Το σχολείο αυτό ήταν το πρώτο Καποδιστριακό σχολείο που κτίστηκε και λειτούργησε στο νησί επί Υπουργού Παιδείας του αείμνηστου Γ.Παπανδρέου.

    Πράγματι η επισκευή του εν λόγω κτιρίου εξασφαλίστηκε με πιστώσεις το 2001 από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Το χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία του εν λόγω μουσείου ήταν το 2005.

    Ο προγραμματισμός αυτός επιβεβαιώθηκε και από τον υφυπουργό κ. Τατούλη, ο οποίος ανήγγειλε ότι το εν λόγω μουσείο θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο του 2005. Όμως δυστυχώς ενάμιση χρόνο μετά, το μουσείο παραμένει κλειστό.

    Τα αρχαιολογικά ευρήματα που κρίνονται ως αξιόλογα μεταφέρονται στ” αρχαιολογικά μουσεία του Πειραιά και των Αθηνών. Τα υπόλοιπα αποθηκεύονται με άγνωστες συνθήκες σε αποθήκη που υπάρχει στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγ.Νικολάου.

     

    ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    • 1. Για ποιο λόγο καθυστερεί η λειτουργία του αρχαιολογικού μουσείου Σαλαμίνας σε αντίθεση με τις διακηρύξεις του τ. Υφυπουργού Πολιτισμού; Έχετε πάρει άλλες αποφάσεις, διαφορετικές του προκαθήμενου σας;
    • 2. Πότε επιτέλους θα λειτουργήσει το συγκεκριμένο μουσείο;

     

    ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ

    Α.        Κατάλογος των ευρημάτων που έχουν μεταφερθεί στα αρχαιολογικά μουσεία της Αθήνας και του Πειραιά

    Β.        Κατάλογος των ευρημάτων που φυλάσσονται στην αποθήκη στη Σαλαμίνα

               

    26-2-07

     

    Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

     

     

     

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ