• ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

  ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ

  ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Β” ΠΕΙΡΑΙΑ

   

  ΕΡΩΤΗΣΗ

  ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ κ .ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

  •1.      Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

  •2.      Οικονομίας και Οικονομικών

   

  ΘΕΜΑ : ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

  Κύριε Υπουργέ,

  Το Φεβρουάριο του 2004 έχει συναφθεί μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του δήμου Κερατσινίου προγραμματική σύμβαση για την ανέγερση Κέντρου Υγείας αστικού τύπου σε έκταση που παραχωρήθηκε από τον Ο.Λ.Π. στο δήμο, αποκλειστικά γι” αυτό το σκοπό. Σ “αυτή προβλέπετε ότι το έργο θα υλοποιηθεί μέχρι το Φεβρουάριο του 2006.

  Το έργο αυτό κρίνετε σημαντικό για την πυκνοκατοικημένη αυτή περιοχή, αφού θα βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης και θ” αποσυμφορήσει το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πειραιά και το Τζάνειο, των οποίων τα εξωτερικά ιατρεία δέχονται ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό επισκέψεων από κατοίκους αυτών των περιοχών.

  Η ανάπτυξη των Κέντρων Υγείας αστικού τύπου είναι ιδιαίτερα αναγκαία για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας.

  Ήδη ο δήμος Κερατσινίου έχει εκπονήσει το σύνολο των προβλεπόμενων μελετών. Η δε διαχειριστική αρχή ολοκλήρωσε τη διαδικασία συντονισμού.

  Όμως εκκρεμεί ακόμα η απόφαση ένταξης του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υγεία-Πρόνοια 2000-2006»

   

  Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  Α) Ο Υπουργός Υγείας θα εντάξει οριστικά το έργο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υγεία – Πρόνοια 2000-2006» ώστε να ολοκληρωθεί το Κέντρο Υγείας αστικού τύπου Κερατσινίου κάτι που θα ήταν συνεπές και με τις προεκλογικές εξαγγελίες της Ν.Δ..

  Β) Επειδή ακόμα εκκρεμεί απόδοση του ποσού των 130.000€ στο ΠΕ.ΣΥ.Π. προκειμένου να πληρωθούν οι  μελέτες ερωτώνται ο Υπουργός Υγείας και ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών τι θα πράξουν για την άμεση προώθηση της ανωτέρω εκκρεμότητας

   

   

  Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

                                                           ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ

  30/06/2004