• Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για Ομόλογα

    Κ.Κ.

    Από την εποχή του Μαύρου 89 η Ν.Δ. σ” αυτή τη χώρα, σέρνει τον κοινοβουλευτικό μας βίο και την πολιτική στον αστερισμό της σκανδαλολογίας. Και αυτό το πράττει ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην ηγεσία της. Το πράττει επειδή αδυνατεί ν” αντιπαρατεθεί ιδεολογικά και πολιτικά στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Γι” αυτό έχει επιλέξει ως σανίδα σωτηρίας την ηθικολογία και την πολεμική σε θέματα διαχείρισης.

    Το 89, η Δεξιά, επιχείρησε ν” ανατρέψει τον Ανδρέα και το  ΠΑ.ΣΟ.Κ. κηρύσσοντας στη σταυροφορία της κάθαρσης με επικεφαλής  έναν παλαίμαχο Αντι-Ανδρέα , τον κ. Μητσοτάκη.

    Με την ίδια ακριβώς σημαία και παρά την αποτυχία εκείνου του εγχειρήματος, επανήλθε το 2004 η Δεξιά με γνησιότερο αυτή τη φορά εκφραστή για να εξαπατήσει το λαό.

    Αντί των καθαρών χεριών του κ. Μητσοτάκη φόρεσε τη μάσκα της σεμνότητας και της ταπεινότητας, τη δορά του κεντρώου χώρου για να καθαρίσει – όπως έλεγε- τον τόπο από τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

    Έλεγε μάλιστα ότι θ” ανασυστήσει το κράτος και με όσα θα εξοικονομούσε από την έντιμη διαχείριση, θ” ασκούσε κοινωνική πολιτική.

    Όμως ήλθε η ώρα και οι μάσκες έπεσαν. Έγινε πλέον κατανοητό απ” όλους ότι μεταξύ Μητσοτακικής – Νεοφιλελεύθερης Δεξιάς και Καραμανλικής Δεξιάς ούτε το ύφος ούτε το ήθος  διαφέρει. Και η απόσταση είναι τόση όση ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη …

    Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι

    Η Κυβέρνηση αρνείται την εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή  για το μέγα έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων. Σε βάρος των συντάξεων των απόμαχων της εργασίας.

    Την ίδια στιγμή, όμως, που επικαλείται τη δικαιοσύνη. Την επικαλείται όμως μόνον όταν μπορεί να την ελέγξει, ως όργανο, ως συμμέτοχο στην εξόντωση των αντιπάλων τους.

    Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι της Συμπολίτευσης

    Το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης ζητά τη σύσταση της επιτροπής. Η άρνησή σας, σας καθιστά συνυπεύθυνους με επιλογές και προσωπικά οφέλη ολίγων της ηγεσίας σας.

    Οφείλετε όμως να κατανοήσετε ότι υπερασπιζόμενοι το στενό κομματικό σας συμφέρον απαξιώνετε τον πολιτικό μας βίο και καταρρακώνετε τον ταλαιπωρημένο πολιτικό μας πολιτισμό.

    Ότι πάνω από όλους εμάς πρέπει να βρίσκεται η υγεία του πολιτικού συστήματος.

    Στο παρελθόν ζητούσατε εξεταστική επιτροπή για ψύλλου πήδημα. Σήμερα αρνείστε τις πολιτικές ευθύνες για ένα εξόφθαλμα αληθές σκάνδαλο.

    Δε σας αρέσει βέβαια να σας πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα.

    Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι είστε δέσμιοι της ηθικολογίας σας, είστε δέσμιοι της σκανδαλολογίας, είστε οι ηθικοί αυτουργοί και οι πρωτεργάτες του υποβιβασμού της πολιτικής αντιπαράθεσης της ιδεολογικής αντιπαράθεσης σε σκανδαλολογία.

    Κυρίες και κύριοι

    Δεν είναι στις προθέσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ν” αντιγράψει τις κακές πρακτικές του παρελθόντος σας. Δεν πρόκειται να εξομοιωθούμε μαζί σας. Άλλωστε η εξομοίωση με τον αντίπαλο είναι η πεμπτουσία της ήττας.

    Η δημοκρατική παράταξη ποτέ δε σας ακολούθησε σ” αυτό τον κατήφορο. Να θυμίσω στους παλαιότερους για την παραγραφή από την Κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου όλων των υποθέσεων που αφορούσαν τους πολιτικούς αντιπάλους του εκείνη την εποχή.

    Το ίδιο έπραξε μεγαλόψυχα ο Ανδρέας Παπανδρέου 1993, όταν ο ελληνικός λαός τον δικαίωσε με το αποτέλεσμα των εκλογών.

    Το ζητούμενο για μας δεν είναι οι χειροπέδες και η επικοινωνιακή διαπόμπευση στην οποία καταφύγατε για λόγους προπαγάνδας. Το ζητούμενο για μας είναι ν” αναδείξουμε τις πολιτικές ευθύνες σας, την υποκρισία σας, την ενοχή σας.

    Οφείλετε να κατανοήσετε ότι η ατιμωρησία, η αυθαιρεσία, ο ετσιθελισμός ιστορικά έχουν παρέλθει. Δε μπορείτε να φέρεστε ως ιδιοκτήτες της περιουσίας του ελληνικού λαού. Είστε απλά εφήμεροι διαχειριστές της. Αυτό πρέπει να συμβαίνει στις δημοκρατίες. Όσο και αν το επιδιώκετε δε θα παλινορθώσετε το κράτος της Δεξιάς.

    Το κράτος δε θα ξαναγίνει κομματικό σας φέουδο. Αυτές σας τις προσπάθειες θα τις ανακόψει ο ελληνικός λαός στις ερχόμενες εκλογές.

    Κυρίες και κύριοι της Ν.Δ.

    Αρνείστε τη διαφάνεια. Στο όνομα ποιας ηθικής; Ποιας νομιμότητας;

    Μόνον στο όνομα της αριθμητικής σας πλειοψηφίας στη Βουλή;

    Η βάση του κοινοβουλευτικού μας συστήματος είναι πρωτίστως ηθική και δευτερευόντως Νομική. Η νομική πλευρά του ζητήματος καθιερώνει τη δυνατότητα της πλειοψηφίας να κυβερνά.

    Δεν καθιερώνει κανένα δικαίωμα στην πλειοψηφία να αυθαιρετεί, να εγκληματεί σε βάρος του λαού και του δικαιώματός του σε μια αξιοπρεπή σύνταξη.

    Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης

    Οφείλετε να διασφαλίσετε στον ελληνικό λαό το δικαίωμά να γνωρίζει απόλυτα την αλήθεια για τα ασφαλιστικά του ταμεία. Είστε υποχρεωμένοι να το πράξετε. Μετά μπορείτε να ξαναθυμηθείτε τις υποσχέσεις σας για συντάξεις πάνω από το όριο της φτώχειας. Υποσχέσεις που δώσατε και το 2004 αλλά αποδείχθηκαν φρούδες και έωλες.

    Δώστε πρώτα πίσω στο λαό αυτά που του πήραν οι Γιάπηδες, οι Κουμπάροι, η παρέα του Λονδίνου, οι γραμματείς και Φαρισαίοι σας και μετά δώστε όσες υποσχέσεις θέλετε. Ο λαός μας έχει μνήμη. Και μη φορτώνετε στον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή στις πλάτες του ελληνικού λαού την κάλυψη των τόκων. Γιατί αυτό αποτελεί ομολογία συνευθύνης και συνενοχής.

    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

    Μην ψάχνετε για άλλοθι των σκανδάλων σας σε όποια πραγματικά ή μη, σκάνδαλα του παρελθόντος. Δε σας ζητήσαμε ποτέ συγχωροχάρτι. Ο πρόεδρος μας, ο Γιώργος Παπανδρέου, με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα, από αυτό εδώ το βήμα, προσδιόρισε την πολιτική μας άποψη.

    Μη νομίζετε ότι κατασκευάζοντας σκάνδαλα, αναθεωρώντας θέματα που έκλεισε η δικαιοσύνη, δημιουργείτε αντιστάθμισμα ή συμψηφισμό στην ηθική και πολιτική παρακμή που οδηγείτε τον τόπο.

    Η οποιαδήποτε ρητορική από εσάς ή από τον Πρωθυπουργό με επίφαση σεμνότητας και ταπεινότητας, δε θα μπορέσει να καλύψει την αυθαιρεσία της άρνησης σύστασης επιτροπής. Είναι άλλο η σοφιστεία και η ρητορική τις οποίες ασκείτε και άλλο η πολιτική στην οποία υπολείπεστε.  Το  φύλλο συκής έπεσε.

     

    25/06/2007